Discover

‘Εξι παράξενα συμπτώματα εγκυμοσύνης

Εδώ είναι μερικά από τα πολλά περίεργα συμπτώματα εγκυμοσύνης που μπορεί να αντιμετωπίσετε πριν φτάσει το μικρό σας  και γιατί δεν πρέπει να ανησυχείτε για αυτά.

Κάθε έγκυος γυναίκα γνωρίζει ότι οι πρησμένοι αστράγαλοι, η ναυτία και οι πόνοι στην πλάτη είναι μέρος του πακέτου, αλλά τι γίνεται με τη συνεχή συγκέντρωση σάλιου στο στόμα ή την υπερβολική ανάγκη να καθαρίσετε; Εδώ είναι μερικά από τα περίεργα (και θαυμάσια κοινά) συμπτώματα εγκυμοσύνης.

συμπτώματα-εγκυμοσύνης

  1. Υπερβολικό σάλιο

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, πολλές γυναίκες διαπιστώνουν ότι το σάλιο συσσωρεύεται στο στόμα τους – μερικές φορές σε σημείο να παρεμβαίνει στη συζήτηση. Αν και είναι περισσότερο ενοχλητικό, το υπερβολικό σάλιο συνδέεται συχνά με πρωινή αδιαθεσία και πρέπει να τελειώσει μέχρι το δεύτερο τρίμηνο. Εν τω μεταξύ, δοκιμάστε να μασάτε τσίχλα χωρίς ζάχαρη ή χρησιμοποιήστε στοματικό διάλυμα για να διατηρήσετε τον έλεγχο τόσο του σάλιο όσο και της ναυτίας.

  1. Ρινορραγίες και αιμορραγικά ούλα

Η αλλαγή των επιπέδων ορμονών – ο ένοχος πίσω από τα περισσότερα συμπτώματα εγκυμοσύνης – μπορεί να αυξήσει τη ροή του αίματος στα ρουθούνια σας και να αφήσει τα ούλα σας να αισθάνονται πρησμένα και ευαίσθητα, ειδικά κατά το δεύτερο τρίμηνο. Σε μια πρόσφατη μελέτη, ολλανδοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα αιμορραγικά ούλα είναι μια από τις πιο συχνές στοματικές αλλαγές που αντιμετωπίζουν οι έγκυες γυναίκες.

  1. Μια ακαταμάχητη ώθηση για φωλιά

Εάν, σε κάποιο σημείο του τρίτου τριμήνου, αισθάνεστε σαν να θέλετε να γκρεμίσετε το σπίτι και να το χτίσετε ξανά, δεν είστε οι μόνες. Το ένστικτο καθαρισμού και αναδιοργάνωσης – που ονομάζεται «φωλιά» – είναι επίσης κοινό σε πουλιά, γάτες και σκύλους. Είναι μια προστατευτική λειτουργία, αλλά μπορεί να σας κάνει εξαιρετικά παραγωγικές.

  1. Παχύτερα μαλλιά και νύχια

Μέχρι την 20η εβδομάδα, πολλές γυναίκες παρατηρούν ότι τα μαλλιά και τα νύχια τους φαίνεται να μεγαλώνουν γρηγορότερα από το συνηθισμένο. Μπορεί επίσης να τα αισθάνεστε πιο παχιά και ότι δεν πέφτουν καθημερινά. Τα υψηλότερα επίπεδα οιστρογόνων και η αυξημένη κυκλοφορία του αίματος είναι η ρίζα αυτού του συμπτώματος επειδή παρέχουν επιπλέον θρεπτικά συστατικά στα μαλλιά και τα νύχια.

  1. Κοκκινίλες και φαγούρες στις παλάμες και τα πόδια

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι το δέρμα στην κοιλιά σας που μεγαλώνει σας προκαλεί φαγούρα καθώς τεντώνεται – το ίδιο μπορεί να συμβεί και στα χέρια και τα πόδια σας. Η αυξημένη παροχή αίματος στο δέρμα και τα υψηλότερα επίπεδα οιστρογόνων είναι ο πιο πιθανός λόγος για ερυθρές παλάμες και φαγούρα στο δέρμα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναφέρετε κάθε κνησμό σε έναν γιατρό, καθώς μερικές φορές μπορεί να σχετίζεται με ιατρική πάθηση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να σχετίζεται με ηπατικό πρόβλημα που ονομάζεται χολόσταση.

  1. Κράμπες στα πόδια

Μερικές γυναίκες περνούν τρομερά οδυνηρές κράμπες στα πόδια τη νύχτα. Και ξυπνούν από αυτές. Στο παρελθόν θεωρήθηκε ότι αποτελεί υποκείμενη έλλειψη ασβεστίου και βιταμίνης D, αλλά η λήψη συμπληρωμάτων δεν έχει αποδειχθεί αποτελεσματική. Η σύσταση πόσιμου νερού το βράδυ λειτουργεί για μερικές γυναίκες.

ΠΗΓΗ: todaysparent


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Αλλαγές στο δέρμα κατά την εγκυμοσύνη

Έγκυος η Νάντια Μπουλέ

Οι Σάσσεξ μοιράστηκαν στιγμές του 22 μηνών Άρτσι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Πώς θα βοηθήσετε τα παιδιά σας με τα μαθήματα του σχολείου

Μερικά tips για να βοηθήσετε τα παιδιά με τα σχολικά μαθήματα Πολλές φορές τα μαθήματα του σχολείου προκαλούν πονοκέφαλο στους γονείς, όμως μπορείτε να διαχειριστείτε...

Παιδί στην παραλία – Τι να προσέξετε

Οι εξορμήσεις στην παραλία με το μωράκι σας ειδικά όταν είστε νέοι γονείς αποτελούν μία όμορφη εμπειρία αλλά παράλληλα χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Σύμφωνα με...

Μαρία Ανδρικοπούλου: Ρομαντισμός και απλότητα

Η συγγραφέας Μαρία Ανδρικοπούλου έρχεται στο juniornews.gr για να μας επιβεβαιώσει ότι ο ρομαντισμός βρίσκεται στην απλότητα.  Είναι ρομαντική, γλυκομίλητη, με βαθύ πνευματικό υπόβαθρο. Είναι...

Διατροφή των παιδιών: Μυστικά και tips

Η διατροφή των παιδιών είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα  στην ανατροφή τους και δεν έχει πάντα ευκολίες. Οι γονείς, πολλές φορές, ταλαιπωρούνται με τη...

Μητέρα – Γιός: Έξυπνες συμβουλές ανατροφής

Υπάρχουν πολλές συμβουλές για μια καλή σχέση μητέρας - κόρης, τις οποίες παραθέσαμε σε προηγούμενο άρθρο, αλλά η σχέση μητέρας - γιου είναι ακόμα...