Discover

15 τρόποι για να έρθετε ακόμα πιο κοντά με το μωρό σας

Οι πρώτοι μήνες με το μωρό είναι καθοριστικοί για την συναισθηματική του ανάπτυξη, οπότε μιας και οι νέες μαμάδες περνούν τον περισσότερο χρόνο τους με το μωρό οι τρόποι για να αναπτυχθεί το μεταξύ τους δέσιμο είναι πάρα πολλοί. 

Ας δούμε 15 τρόπους προκειμένου να έρθετε πιο κοντά με το μωράκι σας.

mitera neogennito

1. Θηλάστε το μωρό σας.

Δεν αφορά μόνο τη διατροφή – όταν το μικρό σας αγκαλιάζει για να πιει γάλα ακούει τον καρδιακό σας παλμό, μυρίζει το άρωμα σας και καθησυχάζεται από την επαφή με το δέρμα.

2. Κοιτάξτε το στα μάτια κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

Η διατήρηση της οπτικής επαφής θα βοηθήσει το μωρό σας να θυμηθεί ποια είστε και κάνετε.

3. Κάντε στο μωρό μασάζ.

Τα οφέλη του μασάζ μωρών είναι συγκλονιστικά και θα νιώσετε σαν υπερήρωας καθώς γελάει και το απολαμβάνει.

4. Κρατείστε μακριά το τηλέφωνό σας

Αυτήν τη στιγμή, η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας θα καταλάβουν ότι χρειάζεστε χρόνο με το μωρό. Επωφεληθείτε δίνοντας όλο αυτό τον επιπλέον χρόνο στο μικρό σας.

5. Κοιτάξτε στον καθρέφτη

Δεν καταλαβαίνει ακόμη την έννοια της αντανάκλασης, αλλά δεν είναι πρόβλημα. Τα μωρά λατρεύουν να βλέπουν ανθρώπινα πρόσωπα και αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τον φέρει κοντά με το δικό του.

6. Ακούστε τον παλμό του

Θυμάστε πόσο ενθουσιασμένοι ακούσατε αυτόν τον γλυκό ήχο κατά τη διάρκεια των υπερηχογραφημάτων; Τώρα μπορείς να το ακούς συνέχεια.

7. Κοιμηθείτε μαζί του

Μην – επαναλαμβάνουμε, μην – αισθάνεστε ένοχοι για το χτύπημα του σάκου στις 7 μ.μ. Ένας καλά ξεκούραστος γονέας είναι ένας ευτυχισμένος γονέας και το μωρό σας θα ωφεληθεί περισσότερο από αυτό.

8. Κάντε κάτι γλυκό για τον σύντροφό σας

Είτε το αντιλαμβάνεσαι είτε όχι, το μωρό καταλαβαίνει αν οι γονείς του είναι δεμένοι. Θέσε πιο γερά θεμέλια για την σχέση και κάνε πράγματα όπως το να ετοιμάσεις ένα δείπνο για τους δυο σας ή κανόνισε να δείτε μια ταινία μόνοι σας.

9. Αντιδράστε στο κλάμα του

Ειδικά τους τρεις πρώτους μήνες της ζωής του το μωρό σου θα θέλει να ξέρει ότι είσαι εκεί γι’ αυτό και το να το παίρνεις αγκαλιά όταν κλαίει θα βοηθήσει να σου έχει εμπιστοσύνη. Μην αγχώνεσαι ότι μπορεί να το κακομάθεις.

10. Δοκιμάστε του ρουχαλάκια

Ας το παραδεχτούμε, η καρδιά σας λιώνει κάθε φορά που βλέπετε το μωρό σας με ένα καινούριο φορμάκι, καλτσάκια κλπ… Λοιπόν, κανείς δεν θα σας κρίνει εάν του δοκιμάζετε καινούρια ρουχαλάκια.

11. Βγάλτε ένα παρατσούκλι

Είσαι η μαμά του και μπορείς να το φωνάζεις όπως θες. Επίσης, το παρατσούκλι που θα του δώσεις θα μπορεί να είναι το μικρό σας μυστικό.

12. Κάντε γκριμάτσες

Δεν είναι ανάγκη να είστε σοβαρές μπροστά στο μωρό , μάλλον το αντίθετο. Κάντε του αστείες φατσούλες και θα δείτε πως θα αρχίσει να γελάει δυνατά.

13. Αφήστε το σπίτι χωρίς να το τακτοποιήσετε

Κάθε μέρα θα έχετε μια επιλογή: Τακτοποιήστε το σπίτι ή μείνετε με το μωρό στον καναπέ. Ο χρόνος αγκαλιάς είναι πιο σημαντικός από ένα καθαρό σπίτι!

14. Πάρτε βαθιές ανάσες κάθε φορά που κλαίει

Όποια μαμά πει ότι δεν χάνει ποτέ την ψυχραιμία της, θα πει ψέματα. Παρόλα αυτά όμως, κάθε φορά που χάνετε την ψυχραιμία σας, το μωρό σας το αντιλαμβάνεται και ίσως αρχίσει να κλαίει ακόμα πιο πολύ.

15. Φιλήστε το όσο περισσότερο μπορείτε!

Όταν μεγαλώσει, κατά τη διάρκεια της εφηβείας δηλαδή, μάλλον θα τραβιέται όταν του εκδηλώνετε την αγάπη σας με φιλάκια, τώρα όμως δε μπορεί να κάνει κάτι γι’ αυτό!

Με πληροφορίες από parents.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Πώς θα γίνει το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα

Ήρθε η στιγμή για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 και οι μαθητές να ξεκινήσουν και πάλι τη σχολική ζωή μέσα στις...

Γιατί τα παιδιά αγαπάνε τα fast food;

Ο όρος «fast food» αναφέρεται σε τρόφιμα που ετοιμάζονται σε πολύ γρήγορο χρόνο, ικανοποιώντας άμεσα το αίσθημα της πείνας. Πρόκειται για κατεργασμένα τρόφιμα που...

Τι είναι ο σεβασμός – Έξι τρόποι διδασκαλίας του (Vol. 1)

Ο σεβασμός όσο εύκολα λέγεται, τόσο δύσκολα εφαρμόζεται ιδιαίτερα όταν αναφερόμαστε στα παιδιά που λειτουργούν αυθόρμητα και εκφράζουν τα συναισθήματά τους χωρίς φίλτρα. Αυτό το...

Τι να κάνετε όταν το παιδί σας αρχίζει να λέει ψέματα

Όταν βλέπετε πως το παιδί σας αρχίζει να λέει ψέματα αυτό είναι πιθανό να σας αγχώσει και να σας κάνει να αναρωτηθείτε. Να πώς...

Παιδικό πρωινό ξύπνημα: Έξι τρόποι αντιμετώπισης

Έχετε ένα ζωντανό πολύ πρωινό ξυπνητήρι; Δείτε τι πρέπει να κάνετε όταν το μικρό σας ξυπνά πολύ νωρίς το πρωί. Είναι συνηθισμένο για τα μικρά...