Discover

Δέκα πολύτιμα μαθήματα ζωής από τα μωρά

Θα μάθετε πολύτιμα μαθήματα ζωής από τα παιδιά σας, ειδικά αν κάνετε ένα βήμα πίσω και ρίξετε μια ματιά στον κόσμο μέσα από τα μάτια τους.

Ανθεκτικότητα, διακριτικό φλερτ και παρακολούθηση. Για κάντε τα εικόνα. Αυτά είναι μερικά από τα  πολύτιμα μαθήματα ζωής που μας δίνουν  τα μωρά. Μη διστάσετε να τα εφαρμόσετε γενναιόδωρα στην καθημερινή σας ζωή.

μωρά-μαθήματα-ζωήςΕπιμονή

Η επιμονή είναι ένα ισχυρό εργαλείο. Συνεχίστε τους στόχους και τα όνειρά σας με το ίδιο επίπεδο δέσμευσης που εφαρμόζει ένα μωρό όταν προσπαθεί να ανοίξει (και να αδειάσει) όλα τα συρτάρια και τα ντουλάπια στην κουζίνα σας.

Ενθουσιασμός

Το να ξεκινάτε με ενθουσιασμό την ημέρα σας δίνει τον ρυθμό για ολόκληρη τη ζωή σας. Ένα μωρό ξυπνά σχεδόν πάντα με χαμόγελο, από το οποίο αντλεί δύναμη για να εξασκήσει νέες δεξιότητες και να μάθει νέα κόλπα. Πρέπει να κάνετε το ίδιο.

Ξεκαθαρίσματα

Δεν σας αρέσει κάτι; Πετάξτε το. Θυμάστε κάποιον συγγενή που ήρθε με ένα δώρο για το μωρό σας, το οποίο όμως δεν του άρεσε και το πέταξε σε μια άκρη, χωρίς να το σκεφτεί δύο φορές;  Χρησιμοποιήστε αυτήν την ξεκάθαρη τεχνική αποσυμπίεσης στην καθημερινή σας ζωή, αλλά με ελαφρώς πιο ενήλικες επιδεξιότητες.

Διαβάστε ακόμη: “Τι είναι αγάπη;” της Λίνας Σωτηροπούλου

Θέληση

Θέλετε κάτι; Πηγαίντε πάρτε το! Υπάρχουν ευκαιρίες που πρέπει να αξιοποιηθούν. Αν είναι σημαντικό, αναζητήστε το σαν ένα μωρό που ψάχνει για ένα μπισκότο που έπεσε στο έδαφος.

θέληση-επιμονή-υπομονήΠειραματισμός

Μην απορρίπτετε κάτι μέχρι να το δοκιμάσετε. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να δοκιμάσετε να τρώτε τις άκρες του γρασιδιού (αφήστε το για το μικρό σας αυτό), αλλά ακολουθείστε την τάση του μωρού σας να δοκιμάσει νέα πράγματα να σας εμπνεύσει να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας.

Επιλεκτικοί

Να είστε επιλεκτικοί με εκείνους που αφήνετε να εισέλθουν στον προσωπικό σας χώρο. Έχετε δει ποτέ ένα μωρό να αντιδρά σε κάποιον με αμφισβητήσιμη ενέργεια; Δεν αξίζει ο καθένας τον χρόνο σας. Είναι εντελώς απαραίτητο να επιλέγετε με σύνεση με ποιον περιβάλλετε τον εαυτό σας.

Βλεμματική παρακολούθηση

Η παρακολούθηση ανθρώπων είναι μια τέχνη. Τα μωρά μαθαίνουν από τη προσεκτική μελέτη των ανθρώπων γύρω τους. Θα εκπλαγείτε με αυτό που μπορείτε επίσης να μάθετε ακολουθώντας το ίδιο. Μην κοιτάτε όμως περίεργα.

Διαβάστε ακόμη: Πέντε συμβουλές για την οικοδόμηση της αυτοεκτίμησης στα παιδιά

Επιμονή

Όταν πέσετε, σηκωθείτε και ξεκινήστε ξανά. Τα μωρά εξασκούν αυτή τη σημαντική ικανότητα ένα εκατομμύριο φορές την ημέρα. Ονομάζεται ανθεκτικότητα και γεννηθήκαμε όλοι με αυτή. Εάν την έχετε χάσει, ανακαλύψτε τη ξανά. Αν την έχετε, κρατήστε τη για ολόκληρη τη ζωή σας.

Φλερτ

Το διακριτικό φλερτ μπορεί πραγματικά να σας τοποθετήσει στο κάδρο. Τα μωρά ξεφεύγουν με τα πάντα, απλά με ένα γλυκό χαμόγελο ή ανοιγοκλείνοντας τα όμορφα μικρά μάτια τους. Υιοθετήστε αυτήν την τακτική για να πετύχετε τα πάντα, από το να βγείτε έως να ενθαρρύνετε τον σύντροφό σας να βγάλει τα σκουπίδια.

Όχι δράματα

Όταν όλα τα άλλα αποτύχουν, αποβάλλετε τα υδάτινα έργα των δακρύων. Λειτουργήστε σαν μωρό και ανοίξτε τις ορμονικές πύλες όπως όταν θέλετε πραγματικά να πάρετε τον δρόμο σας. Λειτουργεί (σχεδόν) κάθε φορά.

ΠΗΓΗ: todaysparent


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Μην πανικοβάλλεστε εάν το παιδί σας δεν τρώει λαχανικά

Νήπια: Πώς να σταματήσετε το κλαψούρισμα

Νέες μαμάδες: Αισθανθείτε λιγότερο απομονωμένες στην πανδημία

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Πώς να μιλήσετε για το διαζύγιο στα παιδιά

Πώς να πείτε στα παιδιά ότι παίρνετε διαζύγιο – Πώς θα αντιδράσουν –Πώς να προσαρμοστείτε στη νέα κατάσταση Χιλιάδες παιδιά βιώνουν το άγχος του διαζυγίου....

Γιατί το παιδί θέλει να επαναλαμβάνει την ίδια δραστηριότητα;

Γιατί το μικρό σας επαναλαμβάνει την ίδια δραστηριότητα; Ποια είναι τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει από τη διαδικασία της επανάληψης;  Διαβάσατε το ίδιο βιβλίο...

5 τρόποι για να παίζει το παιδί σας μόνο του

Τι γίνεται όταν το παιδί σας δεν θέλει να ξοδεύει πολύ χρόνο για να παίζει μόνο του, ενώ ένα αληθές γεγονός συμβαίνει-ότι εσείς είναι...

Νέες μαμάδες: Αισθανθείτε λιγότερο απομονωμένες στην πανδημία

Οι νέες μαμάδες τυπικά βιώνουν συναισθήματα απομόνωσης, συν μια τεράστια αλλαγή ταυτότητας. Kαι η πανδημία αυτό, μόνο το ενισχύει. Αυτές οι στρατηγικές αντιμετώπισης μπορούν...

Κατάλληλη διατροφή, ανά ηλικία, για ένα υγιές παιδί

Η διατροφή για ένα υγιές παιδί βασίζεται στις ίδιες αρχές με τη διατροφή για υγιείς ενηλίκους. Όλοι οι άνθρωποι χρειάζονται τα ίδια θρεπτικά συστατικά...