Discover

Δέκα πολύτιμα μαθήματα ζωής από τα μωρά

Θα μάθετε πολύτιμα μαθήματα ζωής από τα παιδιά σας, ειδικά αν κάνετε ένα βήμα πίσω και ρίξετε μια ματιά στον κόσμο μέσα από τα μάτια τους.

Ανθεκτικότητα, διακριτικό φλερτ και παρακολούθηση. Για κάντε τα εικόνα. Αυτά είναι μερικά από τα  πολύτιμα μαθήματα ζωής που μας δίνουν  τα μωρά. Μη διστάσετε να τα εφαρμόσετε γενναιόδωρα στην καθημερινή σας ζωή.

μωρά-μαθήματα-ζωήςΕπιμονή

Η επιμονή είναι ένα ισχυρό εργαλείο. Συνεχίστε τους στόχους και τα όνειρά σας με το ίδιο επίπεδο δέσμευσης που εφαρμόζει ένα μωρό όταν προσπαθεί να ανοίξει (και να αδειάσει) όλα τα συρτάρια και τα ντουλάπια στην κουζίνα σας.

Ενθουσιασμός

Το να ξεκινάτε με ενθουσιασμό την ημέρα σας δίνει τον ρυθμό για ολόκληρη τη ζωή σας. Ένα μωρό ξυπνά σχεδόν πάντα με χαμόγελο, από το οποίο αντλεί δύναμη για να εξασκήσει νέες δεξιότητες και να μάθει νέα κόλπα. Πρέπει να κάνετε το ίδιο.

Ξεκαθαρίσματα

Δεν σας αρέσει κάτι; Πετάξτε το. Θυμάστε κάποιον συγγενή που ήρθε με ένα δώρο για το μωρό σας, το οποίο όμως δεν του άρεσε και το πέταξε σε μια άκρη, χωρίς να το σκεφτεί δύο φορές;  Χρησιμοποιήστε αυτήν την ξεκάθαρη τεχνική αποσυμπίεσης στην καθημερινή σας ζωή, αλλά με ελαφρώς πιο ενήλικες επιδεξιότητες.

Διαβάστε ακόμη: “Τι είναι αγάπη;” της Λίνας Σωτηροπούλου

Θέληση

Θέλετε κάτι; Πηγαίντε πάρτε το! Υπάρχουν ευκαιρίες που πρέπει να αξιοποιηθούν. Αν είναι σημαντικό, αναζητήστε το σαν ένα μωρό που ψάχνει για ένα μπισκότο που έπεσε στο έδαφος.

θέληση-επιμονή-υπομονήΠειραματισμός

Μην απορρίπτετε κάτι μέχρι να το δοκιμάσετε. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να δοκιμάσετε να τρώτε τις άκρες του γρασιδιού (αφήστε το για το μικρό σας αυτό), αλλά ακολουθείστε την τάση του μωρού σας να δοκιμάσει νέα πράγματα να σας εμπνεύσει να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας.

Επιλεκτικοί

Να είστε επιλεκτικοί με εκείνους που αφήνετε να εισέλθουν στον προσωπικό σας χώρο. Έχετε δει ποτέ ένα μωρό να αντιδρά σε κάποιον με αμφισβητήσιμη ενέργεια; Δεν αξίζει ο καθένας τον χρόνο σας. Είναι εντελώς απαραίτητο να επιλέγετε με σύνεση με ποιον περιβάλλετε τον εαυτό σας.

Βλεμματική παρακολούθηση

Η παρακολούθηση ανθρώπων είναι μια τέχνη. Τα μωρά μαθαίνουν από τη προσεκτική μελέτη των ανθρώπων γύρω τους. Θα εκπλαγείτε με αυτό που μπορείτε επίσης να μάθετε ακολουθώντας το ίδιο. Μην κοιτάτε όμως περίεργα.

Διαβάστε ακόμη: Πέντε συμβουλές για την οικοδόμηση της αυτοεκτίμησης στα παιδιά

Επιμονή

Όταν πέσετε, σηκωθείτε και ξεκινήστε ξανά. Τα μωρά εξασκούν αυτή τη σημαντική ικανότητα ένα εκατομμύριο φορές την ημέρα. Ονομάζεται ανθεκτικότητα και γεννηθήκαμε όλοι με αυτή. Εάν την έχετε χάσει, ανακαλύψτε τη ξανά. Αν την έχετε, κρατήστε τη για ολόκληρη τη ζωή σας.

Φλερτ

Το διακριτικό φλερτ μπορεί πραγματικά να σας τοποθετήσει στο κάδρο. Τα μωρά ξεφεύγουν με τα πάντα, απλά με ένα γλυκό χαμόγελο ή ανοιγοκλείνοντας τα όμορφα μικρά μάτια τους. Υιοθετήστε αυτήν την τακτική για να πετύχετε τα πάντα, από το να βγείτε έως να ενθαρρύνετε τον σύντροφό σας να βγάλει τα σκουπίδια.

Όχι δράματα

Όταν όλα τα άλλα αποτύχουν, αποβάλλετε τα υδάτινα έργα των δακρύων. Λειτουργήστε σαν μωρό και ανοίξτε τις ορμονικές πύλες όπως όταν θέλετε πραγματικά να πάρετε τον δρόμο σας. Λειτουργεί (σχεδόν) κάθε φορά.

ΠΗΓΗ: todaysparent


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Μην πανικοβάλλεστε εάν το παιδί σας δεν τρώει λαχανικά

Νήπια: Πώς να σταματήσετε το κλαψούρισμα

Νέες μαμάδες: Αισθανθείτε λιγότερο απομονωμένες στην πανδημία

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Ατυχήματα και παιδιά: Πρώτη αιτία των παιδικών θανάτων

Καθημερινά, σε παγκόσμιο επίπεδο, 2.000 παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών χάνουν τη ζωή τους ή μένουν ανάπηρα από ατυχήματα. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο...

Γιατί στα παιδιά αρέσει να μένουν χωρίς ρούχα

Σίγουρα υπάρχουν φορές που μπορεί να νιώθετε ότι ζείτε σε χωριό γυμνιστών μόνο για μικρά παιδιά, μιας και είναι αλήθεια ότι τους αρέσει να...

Τι πραγματικά κάνουν οι έφηβοι στο lockdown

Τι κάνουν οι έφηβοι στο σπίτι κατά τη διάρκεια της καραντίνας; Κατά πόσο χρησιμοποιούν τα social media και πόσο τους έχει δυσκολέψει η τηλεκπαίδευση; Αν...

Γιατί τα παιδιά αγαπάνε τα fast food;

Ο όρος «fast food» αναφέρεται σε τρόφιμα που ετοιμάζονται σε πολύ γρήγορο χρόνο, ικανοποιώντας άμεσα το αίσθημα της πείνας. Πρόκειται για κατεργασμένα τρόφιμα που...

Γιώργος Αντωνάκης: Από την Κρήτη στον Μυστρά

Ο συγγραφέας Γιώργος Αντωνάκης αγαπάει και τιμά την ελληνική γλώσσα και αυτό διαφαίνεται σε κάθε του βιβλίο. Ο Γιώργος Αντωνάκης γράφει βιβλία καλώντας μας σε...