Discover

Ο κύριος ΟΥΦ της Άνα Γουόκερ – εκδόσεις Μικρή Σελήνη

Αναζητώντας τα βιβλία της συγγραφέα Άνα Γουόκερ διαπιστώνει κανείς αμέσως ότι πραγματεύεται συχνά θέματα, όπως το να είσαι ο εαυτός σου, να έχεις πίστη σε αυτόν και να κοιτάς την φωτεινή πλευρά της ζωής. Ανάμεσα σε αυτά και ο κύριος ΟΥΦ.

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΥΦ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΜΙΚΡΗ ΣΕΛΗΝΗ

 

Ο κεντρικός ήρωας είναι ο Μπιλ ένα αγόρι, που μόλις ξυπνήσει  αισθάνεται  ένα θλιβερό σύννεφο κακοκεφιάς πάνω από το κεφάλι του. Το πρωινό του πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Και καθώς η κακή διάθεση του Μπιλ μεγαλώνει, το ίδιο συμβαίνει και με την αυξανόμενη αίσθηση κακοκεφιάς που επισκιάζει κάθε του κίνηση. Ο κύριος ΟΥΦ τον ακολουθεί και κάνει τα πάντα να φαίνονται δύσκολα. Ο Μπιλ γκρινιάζει για την παρουσία του κυρίου ΟΥΦ κατά την ώρα του μπάνιου, του ύπνου, της τουαλέτας και  προσπαθεί να τον ξεφορτωθεί, αλλά ο κύριος ΟΥΦ γίνεται όλο και μεγαλύτερος! Τότε σταματούν και οι δύο, και ένα εκπληκτικό πράγμα συμβαίνει… Ο Μπιλ βρίσκει τελικά την ηρεμία του, όταν αποφασίζει να γίνει φίλος με την τεράστια γκρίζα μάζα και με μιας ο ήλιος λάμπει μέσα από τα σύννεφα. Ο κύριος ΟΥΦ, η συμβολική «ανησυχία», έχει μειωθεί και το τέλος αφήνει μια γλυκόπικρη αίσθηση.

Και ενώ η ιστορία είναι αστεία ο αναγνώστης συναισθάνεται την αγωνία του Μπιλ.

Η Άννα Γουόκερ μπόρεσε να μεταφέρει το συναισθηματικό ταξίδι του Μπιλ, από τα συναισθήματα του άγχους και της εσφαλμένης οπτικής μέσω της προόδου του σε μια πιο θετική προοπτική, στο ευαίσθητο, προκλητικό της κείμενο. Αλλά όχι χωρίς την υπέροχη αίσθηση του χιούμορ που κάνει τα βιβλία της τόσο ελκυστικά και αξιαγάπητα. Όσο για την εικονογράφηση είναι ιδιότροπη, γοητευτική και αποπνέει προσωπικότητα.

Εσείς γνωρίζετε τον κύριο ΟΥΦ; Βάζω στοίχημα ναι.  Όλοι έχουν περάσει μια μέρα μαζί του. Είναι η κακή μέρα που συνεχίζει να χειροτερεύει, η αρνητική στάση που απλά δεν μπορείς να ξεφύγεις και επισκέπτεται και τα παιδιά. Ο καθένας, άλλωστε, μπορεί να είναι ευάλωτος σε μια κακή μέρα. Τα παιδιά συχνά αναμένεται να είναι ευτυχισμένα συνεχώς, κάτι που ακόμη και οι περισσότεροι ενήλικες δεν μπορούν να επιτύχουν. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι αρνητικές σκέψεις και το αίσθημα άγχους είναι ένα φυσιολογικό κομμάτι του ανθρώπου. Όσο πιο γρήγορα μιλάμε για την ψυχική υγεία και την αυτοεκτίμηση με τα παιδιά μας τόσο το καλύτερο, αλλά πρέπει να το κάνουμε με τρόπο θετικό και χρήσιμο.

πολυκατοικίες πόλη άνθρωποι

Ο κύριος ΟΥΦ είναι μια ευγενική, συγκινητική και πολυεπίπεδη ιστορία για τα συναισθήματα και την εύρεση ομορφιάς στον κόσμο. Για την αντιμετώπιση της θλίψης και του άγχους.

Ένα βιβλίο που κάνει αυτές τις συνομιλίες εύκολες, ενώ είναι ελκυστικές και αστείες. Οι εικόνες είναι ένας υπέροχος συνδυασμός μολυβιού, κολάζ και ακουαρέλας. Οι εκφράσεις συλλαμβάνονται υπέροχα και ο κύριος ΟΥΦ  είναι ο πιο υπέροχος ανταγωνιστής που  θα μπορούσατε να βρείτε.

Είναι ένα γοητευτικό και σημαντικό βιβλίο για μικρά παιδιά και ενήλικες..Απαλό και πικρό, επιβεβαιώνοντας κάτι σοφό: ο κύριος ΟΥΦ είναι μια ιστορία για τα σύννεφα και τον ήλιο στις ζωές μας.

Προτεινόμενες δράσεις
Το βιβλίο έχει αποσπάσει πολλά βραβεία:

Winner, 2016 CBCA Book of the Year Awards Early Childhood Notable,
2016 CBCA Book of the Year Awards Picture Book
Shortlisted, 2016 Prime Minister’s Literary Awards Children’s Fiction
Shortlisted, 2016 REAL Children’s Choice Awards Picture Story Books.

Παρουσίαση

Ο Μπίλυ περνά μια άσχημη μέρα.
Ο κ. Ουφ τον ακολουθεί παντού και τα κάνει όλα να φαίνονται τόσο δύσκολα.
Κάποια στιγμή, οι δυό τους θα βρεθούν αντιμέτωποι και τότε θα συμβεί το αναπάντεχο… (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Το βιβλίο απευθύνεται σε αναγνώστες άνω των 4 ετών.

Διαβάστε περισσότερα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Εικοσιπέντε δεξιότητες για παιδιά έως 12 ετών

Όσο τα παιδιά μεγαλώνουν, καλό είναι να θέσετε ηλικιακά ορόσημα στα οποία να κατακτούν ορισμένες δεξιότητες. Πόσες δεξιότητες ζωής είναι στη λίστα; Αρκετές! Γι’ αυτό...

«ΜΑΜΑ! ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ!» – εκδόσεις Μεταίχμιο

Το βιβλίο «ΜΑΜΑ! ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ!», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, αφορά την ανάγκη προστασίας που βιώνουν τα παιδιά από φανταστικά πλάσματα που κρύβονται...

Σχέση μητέρας – κόρης: Έξυπνες συμβουλές ανατροφής

Η σχέση μητέρας - κόρης είναι ένας ιδιαίτερος και ισχυρός δεσμός από τον οποίο μπορεί να εξαρτηθεί ολόκληρη η κοσμοθεωρία της μετέπειτα έφηβης και...

Σεβασμός–Υπάρχουν τρόποι διδασκαλίας του (Vol. 2)

Ο σεβασμός είναι κάτι που διδάσκεται και εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τη διδασκαλία του στα παιδιά. Είναι στο χέρι σας να δείξετε και να διδάξετε...

Πώς το παιχνίδι στην παιδική χαρά ωφελεί τα παιδιά

Το παιχνίδι στην παιδική χαρά ξεκινά από όταν τα παιδιά είναι ακόμη στην βρεφική ηλικία και συνεχίζει μέχρι και στα σχολικά τους χρόνια. Ο πιο...