Discover

“Υπόθεση 1: Πουά μαγιό”, της Μαρίας Προδρόμου

Αν θέλεις να ζήσεις μια καλοκαιρινή περιπέτεια με μπόλικο χιούμορ, τότε το βιβλίο  “Υπόθεση 1: Πουά μαγιό”, της Μαρίας Προδρόμου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, σε εικονογράφηση Ράνιας Ηλιάδου είναι το κατάλληλο. 

Το βιβλίο  “Υπόθεση 1: Πουά μαγιό”, της Μαρίας Προδρόμου, είναι μια εύκολη και χαριτωμένη ιστορία από εκείνες που αρέσουν στους  μικρούς και… μεγάλους αναγνώστες με πολύ μυστήριο και χιούμορ.

υπόθεση: 1-πουά-μαγιόΗ ιστορία:

Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Άρης, ένας μικρός βιβλιοφάγος που θέλει να γίνει συγγραφέας όταν μεγαλώσει. Και συγκεκριμένα συγγραφέας υποθέσεων μυστηρίου σαν αυτές που διαβάζει και εκείνος. Αλλά δεν σταματάει εκεί. Τις λύνει κιόλας. Όπως την υπόθεση του χαμένου σάντουιτς.

Σε αυτήν εδώ την ιστορία μπλέκει σε απίθανες περιπέτειες όταν στην παραλία που έχει πάει για μπάνιο με τον αδερφό του συμβαίνει κάτι παράξενο. Ο λουόμενος ακριβώς δίπλα του θάβει στην άμμο μια μπλε σακούλα, βουτάει στη θάλασσα και μετά από λίγη ώρα ένα μαγιό, ανδρικό, γαλάζιο πουά μαγιό ξεβράζεται. Και για σκεφτείτε! Ήταν ακριβώς ίδιο με εκείνο του άντρα που έθαψε τη σακούλα. Και ήταν παράξενος! Πολύ παράξενος! Ή έτσι τουλάχιστον φάνηκε στα μάτια του μικρού πρωταγωνιστή. Ε, λοιπόν από εκεί ξεκινάει η περιπέτεια. Μια περιπέτεια  που σε προκαλεί να συνεχίσεις να τη διαβάζεις. Γρήγορη και ευχάριστη, με χιούμορ μπόλικο και σκανταλιές.

Σχολιασμός:

Η συγγραφέας εκπέμπει στον τόνο της παιδικής αφέλειας και φαντασίας και καταφέρνει να παρασύρει ακόμα και τους μεγάλους αναγνώστες που αισθάνονται παιδιά.  Θα μπορούσε να διαβαστεί λόγω της απλότητας της γραφής και από μικρότερους αναγνώστες -7 ετών. Σε αυτό συνηγορούν και βοηθούν και τα απλά σε γραμμές σκίτσα και παλ χρώματα της Ράνιας Ηλιάδου.

Περιμένω με ανυπομονησία την Υπόθεση Νο 2, γιατί να μην το ξεχάσω ο Άρης την “Υπόθεση 1 Πουά μαγιό” καταφέρνει να τη διαλευκάνει. Τώρα το πώς; Ανακαλύψτε το!

Σημείωση:

Αν και η ιστορία εκτυλίσσεται τους καλοκαιρινούς μήνες, μην περιμένετε ως το καλοκαίρι για να την απολαύσετε. Άλλωστε, το πιο όμορφο που μας προσφέρουν τα βιβλία είναι ότι μας μεταφέρουν σε εποχές και μας συστήνουν τόπους και ανθρώπους, που αγαπάμε, που θα θέλαμε να βρισκόμαστε, που δεν φανταζόμαστε την ύπαρξή τους.

Η ιστορία, το 2019, διακρίθηκε στον Διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς με εύφημη μνεία, στην κατηγορία «Ιστορία μυστηρίου».

Δείτε λεπτομέρειες εδώ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Εννιά τρόποι αντιμετώπισης του εκφοβισμού

Ο πρίγκιπας χαρταετός, της Ελένης Μπετεινάκη

“Τρία ποντίκια, ένα τυρί και μυστήριο πολύ!”, της Σοφίας Πανίδου

Μικροί αναγνώστες: Θέλουν τον τρόπο τους

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Τι να κάνετε όταν το παιδί σας αρχίζει να λέει ψέματα

Όταν βλέπετε πως το παιδί σας αρχίζει να λέει ψέματα αυτό είναι πιθανό να σας αγχώσει και να σας κάνει να αναρωτηθείτε. Να πώς...

Πώς να διδάξετε στα παιδιά να δείχνουν ευγνωμοσύνη

Είναι κατανοητό οι γονείς να επιθυμούν τα παιδιά τους να δείχνουν ευγνωμοσύνη, αλλά με το να το λέμε έτσι απλά δεν λειτουργεί. Όλοι οι γονείς...

«ΜΑΜΑ! ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ!» – εκδόσεις Μεταίχμιο

Το βιβλίο «ΜΑΜΑ! ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ!», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, αφορά την ανάγκη προστασίας που βιώνουν τα παιδιά από φανταστικά πλάσματα που κρύβονται...

Τα όνειρα της εγκυμοσύνης είναι διαφορετικά από πριν;

Τα όνειρα της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσουν διαταραχές στον ύπνο της γυναίκας. Τα δεδομένα της ζωής στις εγκυμονούσες αλλάζουν ακόμη και κατά τη διάρκεια...

Κώστας Στοφόρος: Ένας συγγραφέας ταξιδευτής

Ο συγγραφέας Κώστας Στοφόρος παραθέτει συνέντευξη στο juniornews.gr και μιλά, μεταξύ άλλων, για το πιο πρόσφατο βιβλίο του αλλά και για τα νέα που...