Discover

“Υπόθεση 1: Πουά μαγιό”, της Μαρίας Προδρόμου

Αν θέλεις να ζήσεις μια καλοκαιρινή περιπέτεια με μπόλικο χιούμορ, τότε το βιβλίο  “Υπόθεση 1: Πουά μαγιό”, της Μαρίας Προδρόμου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, σε εικονογράφηση Ράνιας Ηλιάδου είναι το κατάλληλο. 

Το βιβλίο  “Υπόθεση 1: Πουά μαγιό”, της Μαρίας Προδρόμου, είναι μια εύκολη και χαριτωμένη ιστορία από εκείνες που αρέσουν στους  μικρούς και… μεγάλους αναγνώστες με πολύ μυστήριο και χιούμορ.

υπόθεση: 1-πουά-μαγιόΗ ιστορία:

Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Άρης, ένας μικρός βιβλιοφάγος που θέλει να γίνει συγγραφέας όταν μεγαλώσει. Και συγκεκριμένα συγγραφέας υποθέσεων μυστηρίου σαν αυτές που διαβάζει και εκείνος. Αλλά δεν σταματάει εκεί. Τις λύνει κιόλας. Όπως την υπόθεση του χαμένου σάντουιτς.

Σε αυτήν εδώ την ιστορία μπλέκει σε απίθανες περιπέτειες όταν στην παραλία που έχει πάει για μπάνιο με τον αδερφό του συμβαίνει κάτι παράξενο. Ο λουόμενος ακριβώς δίπλα του θάβει στην άμμο μια μπλε σακούλα, βουτάει στη θάλασσα και μετά από λίγη ώρα ένα μαγιό, ανδρικό, γαλάζιο πουά μαγιό ξεβράζεται. Και για σκεφτείτε! Ήταν ακριβώς ίδιο με εκείνο του άντρα που έθαψε τη σακούλα. Και ήταν παράξενος! Πολύ παράξενος! Ή έτσι τουλάχιστον φάνηκε στα μάτια του μικρού πρωταγωνιστή. Ε, λοιπόν από εκεί ξεκινάει η περιπέτεια. Μια περιπέτεια  που σε προκαλεί να συνεχίσεις να τη διαβάζεις. Γρήγορη και ευχάριστη, με χιούμορ μπόλικο και σκανταλιές.

Σχολιασμός:

Η συγγραφέας εκπέμπει στον τόνο της παιδικής αφέλειας και φαντασίας και καταφέρνει να παρασύρει ακόμα και τους μεγάλους αναγνώστες που αισθάνονται παιδιά.  Θα μπορούσε να διαβαστεί λόγω της απλότητας της γραφής και από μικρότερους αναγνώστες -7 ετών. Σε αυτό συνηγορούν και βοηθούν και τα απλά σε γραμμές σκίτσα και παλ χρώματα της Ράνιας Ηλιάδου.

Περιμένω με ανυπομονησία την Υπόθεση Νο 2, γιατί να μην το ξεχάσω ο Άρης την “Υπόθεση 1 Πουά μαγιό” καταφέρνει να τη διαλευκάνει. Τώρα το πώς; Ανακαλύψτε το!

Σημείωση:

Αν και η ιστορία εκτυλίσσεται τους καλοκαιρινούς μήνες, μην περιμένετε ως το καλοκαίρι για να την απολαύσετε. Άλλωστε, το πιο όμορφο που μας προσφέρουν τα βιβλία είναι ότι μας μεταφέρουν σε εποχές και μας συστήνουν τόπους και ανθρώπους, που αγαπάμε, που θα θέλαμε να βρισκόμαστε, που δεν φανταζόμαστε την ύπαρξή τους.

Η ιστορία, το 2019, διακρίθηκε στον Διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς με εύφημη μνεία, στην κατηγορία «Ιστορία μυστηρίου».

Δείτε λεπτομέρειες εδώ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Εννιά τρόποι αντιμετώπισης του εκφοβισμού

Ο πρίγκιπας χαρταετός, της Ελένης Μπετεινάκη

“Τρία ποντίκια, ένα τυρί και μυστήριο πολύ!”, της Σοφίας Πανίδου

Μικροί αναγνώστες: Θέλουν τον τρόπο τους

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Κλαίει το μωρό σας; Έτσι θα το ηρεμήσετε (video)

Ο Dr. Robert Hamilton, παιδίατρος από τη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, πιστεύει ότι γνωρίζει το μυστικό για να ηρεμήσει ένα μωρό που κλαίει. Η...

Γιατί στα παιδιά αρέσει να μένουν χωρίς ρούχα

Σίγουρα υπάρχουν φορές που μπορεί να νιώθετε ότι ζείτε σε χωριό γυμνιστών μόνο για μικρά παιδιά, μιας και είναι αλήθεια ότι τους αρέσει να...

«Αγαπητή Γη» , εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα

Το βιβλίο «Αγαπητή Γη» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα ξεκινάει με ένα γράμμα γεμάτο αγάπη της ηρωίδας προς τη Γη και αυτή...

Γιατί το παιδί θέλει να επαναλαμβάνει την ίδια δραστηριότητα;

Γιατί το μικρό σας επαναλαμβάνει την ίδια δραστηριότητα; Ποια είναι τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει από τη διαδικασία της επανάληψης;  Διαβάσατε το ίδιο βιβλίο...

Ζωγραφική anti-stress  – Τα οφέλη για την ψυχική υγεία

Οι τέχνες έχει αποδειχθεί πως έχουν θετικό αντίκτυπο στην ψυχική μας υγεία, μία από αυτές είναι και η ζωγραφική. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, είναι...