Discover

Παιδικά πάρτι στις μέρες του κορονοϊού

Πως να διοργανώσετε παιδικά πάρτι στην εποχή του κορονoϊού – Τι να κάνετε για να μην χάσει το παιδί τα φετινά του γενέθλια

Δεν χρειάζεται να ακυρώσετε το πάρτι του παιδιού σας λόγω του κορονoϊού. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε τη μέρα ξεχωριστή ενώ κρατάτε τις κοινωνικές αποστάσεις.

Καθώς τα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα έχουν κλείσει για άγνωστη χρονική περίοδο και οι περιορισμοί που έχουν τεθεί με τις απαγορεύσεις δεν επιτρέπουν τις συναθροίσεις, το παιδί σας ίσως να είναι ένα από αυτά που το πάρτι για τα γενέθλιά του θα ακυρωθεί. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να νιώσει εκείνη την ημέρα ξεχωριστό και αγαπητό σε οικείους και φίλους του.

Παιδικό πάρτι κορίτσι μπαλόνια

  • Ιδέες για πάρτι γενεθλίων παιδιών έως 4 ετών

Τα παιδιά πολύ μικρής ηλικίας αγαπούν τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, όπως και το να είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος του κόσμου που τα περιβάλλει καθώς και να αισθάνονται ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα ανταποκρίνονται. Οι συνομιλίες μέσω βίντεο με φίλους και συγγενείς είναι απλές, αλλά πραγματικά έχουν τη δύναμη να συντηρήσουν τη μαγεία σε αυτή την ηλικία.

Οι εφαρμογές τηλεδιάσκεψης όπως το Zoom επιτρέπουν σε πολλούς φίλους και συγγενείς να συμμετάσχουν στη διασκέδαση, ακόμη κι αν είναι μόνο για το γενέθλιο τραγούδι καθώς η τούρτα πλησιάζει.

  • Ιδέες για πάρτι γενεθλίων παιδιών 4 – 5 ετών

Τα παιδιά αυτής της ηλικίας καταλαβαίνουν ότι τα γενέθλια είναι ξεχωριστά, αλλά εξακολουθούν να βασίζονται κυρίως στην οικογένεια, το φαγητό και τη διασκέδαση.

Δώστε τους το δώρο της επιλογής τους. Ποιο είναι το αγαπημένο τους γεύμα; Τι είδους επιδόρπιο θα ήθελαν;

Χαμογελάστε! Φτιάξτε έναν οικογενειακό φωτογραφικό θάλαμο και δημιουργήστε αναμνήσεις για τα επόμενα χρόνια.

Τα μικρά παιδιά λατρεύουν να είναι ενεργά, οπότε αγοράστε στο δικό σας ένα χαλάκι γιόγκα και βρείτε ένα μάθημα γονέα-και-γιόγκα στο διαδίκτυο. Εναλλακτικά, κάνετε  κάμπινγκ στο σαλόνι, με σκηνή, υπνόσακους και τραγούδια.

  • Ιδέες για πάρτι γενεθλίων παιδιών 6 – 8 ετών

Όσο τα παιδιά μεγαλώνουν, αρχίζουν να αναγνωρίζουν τη σημασία των σχέσεων εκτός της οικογένειας, οπότε τα γενέθλια είναι ένας σημαντικός τρόπος για να συνδεθούν με φίλους.

Ποντάρετε στην περιπετειώδη πλευρά τους με ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού  γύρω από το σπίτι, την αυλή σας ή ακόμη και τη γειτονιά, εάν αυτό επιτρέπεται και είναι ασφαλές.

Για λίγη περισσότερη… φασαρία, διοργανώστε ένα διαδικτυακό πάρτι καραόκε με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και τραγούδια.

  • Ιδέες για πάρτι γενεθλίων παιδιών μεγαλύτερης ηλικίας

Τα μεγαλύτερα παιδιά αναπτύσσουν διαρκείς φιλίες και χτίζουν κοινότητες, πράγμα που σημαίνει ότι τα γενέθλια είναι ένας σημαντικός τρόπος για την ενίσχυση αυτών των δεσμών.

Θεματικό πάρτι: Αν στο παιδί σας αρέσει να μαγειρεύει, δοκιμάστε ένα πάρτι του σεφ στο Zoom. Αν έχετε και έναν φίλο που έχει σημαντικές δεξιότητες σε αυτό, ακόμη καλύτερα. Δώρα θα μπορούσαν να είναι σκούφοι και ποδιές μαγειρικής.

Ή δημιουργήστε μια λίστα αναπαραγωγής με τα αγαπημένα τραγούδια του, φορέστε του τα γιορτινά του και κάντε το πιο ξέφρενο πάρτι χορού στο  Zoom. Μαγνητοσκοπήστε το πάρτι και στείλτε το στους συμμετέχοντες.

  • Τελευταία και πιο σημαντικά:

Φροντίστε να υπενθυμίσετε στα παιδιά σας ότι αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε εκείνα. Μην ξεχνάτε να ακολουθείτε τις τρέχουσες οδηγίες υγείας για τυχόν δώρα που εισέρχονται στο σπίτι από συγγενείς, φίλους, νονούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Μην πανικοβάλλεστε εάν το παιδί σας δεν τρώει λαχανικά

Σίγουρα θα σας ανησυχήσει το γεγονός όταν διαπιστώσετε ότι το παιδί σας δεν τρώει κάποια λαχανικά ή ακόμα και όλα, αλλά δεν θα πρέπει...

Τι αποκαλύπτουν οι ζωγραφιές των παιδιών;

Τι μπορεί να σημαίνουν οι ζωγραφιές των παιδιών; Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί γιατί το παιδί σας ζωγραφίζει με έναν συγκεκριμένο τρόπο; Τι σημαίνει όταν...

Αλλαγές στο δέρμα κατά την εγκυμοσύνη

Από ραγάδες έως ακμή, οι αλλαγές στο δέρμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πολύ συχνές, αλλά υπάρχουν φορές που σηματοδοτούν ένα μεγαλύτερο ζήτημα...

Σύνδρομο down: Ενδείξεις κατά τον προγεννητικό έλεγχο

Το σύνδρομο Down είναι μια γενετική διαταραχή που επηρεάζει τα χρωμoσώματα. Πρόκειται για την πιο συνηθισμένη χρωμοσωμική ανωμαλία. Πολλοί γονείς ανησυχούν μήπως το παιδί...

Μάγια χουζούρια, του Κώστα Χαραλά

«Μάγια χουζούρια», το παιδικό βιβλίο του συγγραφέα Κώστα Χαραλά - Η μαμά του Ντέμη προσπαθεί να καταλάβει γιατί ο γιος της αργεί να ξυπνήσει...