Discover

Παιδικά πάρτι στις μέρες του κορονοϊού

Πως να διοργανώσετε παιδικά πάρτι στην εποχή του κορονoϊού – Τι να κάνετε για να μην χάσει το παιδί τα φετινά του γενέθλια

Δεν χρειάζεται να ακυρώσετε το πάρτι του παιδιού σας λόγω του κορονoϊού. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε τη μέρα ξεχωριστή ενώ κρατάτε τις κοινωνικές αποστάσεις.

Καθώς τα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα έχουν κλείσει για άγνωστη χρονική περίοδο και οι περιορισμοί που έχουν τεθεί με τις απαγορεύσεις δεν επιτρέπουν τις συναθροίσεις, το παιδί σας ίσως να είναι ένα από αυτά που το πάρτι για τα γενέθλιά του θα ακυρωθεί. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να νιώσει εκείνη την ημέρα ξεχωριστό και αγαπητό σε οικείους και φίλους του.

Παιδικό πάρτι κορίτσι μπαλόνια

  • Ιδέες για πάρτι γενεθλίων παιδιών έως 4 ετών

Τα παιδιά πολύ μικρής ηλικίας αγαπούν τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, όπως και το να είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος του κόσμου που τα περιβάλλει καθώς και να αισθάνονται ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα ανταποκρίνονται. Οι συνομιλίες μέσω βίντεο με φίλους και συγγενείς είναι απλές, αλλά πραγματικά έχουν τη δύναμη να συντηρήσουν τη μαγεία σε αυτή την ηλικία.

Οι εφαρμογές τηλεδιάσκεψης όπως το Zoom επιτρέπουν σε πολλούς φίλους και συγγενείς να συμμετάσχουν στη διασκέδαση, ακόμη κι αν είναι μόνο για το γενέθλιο τραγούδι καθώς η τούρτα πλησιάζει.

  • Ιδέες για πάρτι γενεθλίων παιδιών 4 – 5 ετών

Τα παιδιά αυτής της ηλικίας καταλαβαίνουν ότι τα γενέθλια είναι ξεχωριστά, αλλά εξακολουθούν να βασίζονται κυρίως στην οικογένεια, το φαγητό και τη διασκέδαση.

Δώστε τους το δώρο της επιλογής τους. Ποιο είναι το αγαπημένο τους γεύμα; Τι είδους επιδόρπιο θα ήθελαν;

Χαμογελάστε! Φτιάξτε έναν οικογενειακό φωτογραφικό θάλαμο και δημιουργήστε αναμνήσεις για τα επόμενα χρόνια.

Τα μικρά παιδιά λατρεύουν να είναι ενεργά, οπότε αγοράστε στο δικό σας ένα χαλάκι γιόγκα και βρείτε ένα μάθημα γονέα-και-γιόγκα στο διαδίκτυο. Εναλλακτικά, κάνετε  κάμπινγκ στο σαλόνι, με σκηνή, υπνόσακους και τραγούδια.

  • Ιδέες για πάρτι γενεθλίων παιδιών 6 – 8 ετών

Όσο τα παιδιά μεγαλώνουν, αρχίζουν να αναγνωρίζουν τη σημασία των σχέσεων εκτός της οικογένειας, οπότε τα γενέθλια είναι ένας σημαντικός τρόπος για να συνδεθούν με φίλους.

Ποντάρετε στην περιπετειώδη πλευρά τους με ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού  γύρω από το σπίτι, την αυλή σας ή ακόμη και τη γειτονιά, εάν αυτό επιτρέπεται και είναι ασφαλές.

Για λίγη περισσότερη… φασαρία, διοργανώστε ένα διαδικτυακό πάρτι καραόκε με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και τραγούδια.

  • Ιδέες για πάρτι γενεθλίων παιδιών μεγαλύτερης ηλικίας

Τα μεγαλύτερα παιδιά αναπτύσσουν διαρκείς φιλίες και χτίζουν κοινότητες, πράγμα που σημαίνει ότι τα γενέθλια είναι ένας σημαντικός τρόπος για την ενίσχυση αυτών των δεσμών.

Θεματικό πάρτι: Αν στο παιδί σας αρέσει να μαγειρεύει, δοκιμάστε ένα πάρτι του σεφ στο Zoom. Αν έχετε και έναν φίλο που έχει σημαντικές δεξιότητες σε αυτό, ακόμη καλύτερα. Δώρα θα μπορούσαν να είναι σκούφοι και ποδιές μαγειρικής.

Ή δημιουργήστε μια λίστα αναπαραγωγής με τα αγαπημένα τραγούδια του, φορέστε του τα γιορτινά του και κάντε το πιο ξέφρενο πάρτι χορού στο  Zoom. Μαγνητοσκοπήστε το πάρτι και στείλτε το στους συμμετέχοντες.

  • Τελευταία και πιο σημαντικά:

Φροντίστε να υπενθυμίσετε στα παιδιά σας ότι αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε εκείνα. Μην ξεχνάτε να ακολουθείτε τις τρέχουσες οδηγίες υγείας για τυχόν δώρα που εισέρχονται στο σπίτι από συγγενείς, φίλους, νονούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου: Μουσική γραφή

Η συγγραφέας Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου μας συστήνεται με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Η Ραλλού των αστεριών" που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα...

Δέκα λόγοι ευτυχίας για γονείς με μεγαλύτερα παιδιά

Οι γονείς με μεγαλύτερα παιδιά μπορεί να σας μοιάζουν περισσότερο ευτυχισμένοι, γιατί σίγουρα όταν τα παιδιά είναι μικρά η ζωή δεν είναι τόσο εύκολη. Η...

Οικογενειακό τραπέζι: Πως τα γεύματα μειώνουν τις συγκρούσεις στην οικογένεια

Έρευνες δείχνουν ότι τα τακτικά οικογενειακά γεύματα συσχετίζονται με αρκετά μακροπρόθεσμα οφέλη για τη συνολική μας υγεία. Συγκεκριμένα τα γεύματα με την οικογένεια έχουν...

Αγγελική Θάνου: Πάθος, αγάπη, ενσυναίσθηση, τόλμη

Η συγγραφέας Αγγελική Θάνου έχει πάθος, αγάπη, ενσυναίσθηση, τόλμη. Έχει, δηλαδή, όλα εκείνα που και η ίδια προτείνει σε επίδοξους νέους συγγραφείς. Και έχει...

Τι είναι ο σεβασμός – Έξι τρόποι διδασκαλίας του (Vol. 1)

Ο σεβασμός όσο εύκολα λέγεται, τόσο δύσκολα εφαρμόζεται ιδιαίτερα όταν αναφερόμαστε στα παιδιά που λειτουργούν αυθόρμητα και εκφράζουν τα συναισθήματά τους χωρίς φίλτρα. Αυτό το...