Discover

“Με λένε Αργύρη, εμένα!”, εκδόσεις Ελληνοεκδοτική

Οι εκδόσεις Ελληνοεκδοτική μας συστήνουν μια ακόμη νέα σειρά βιβλίων που την ονομάζουν “Με λένε Αργύρη, εμένα!”.

με-λενε-Αργύρη-εμέναΟι δάσκαλοι και συγγραφείς Βασίλης Κουτσιαρής και Γιάννης Διακομανώλης έρχονται ξανά ως δίδυμο και μας συστήνουν τον Αργύρη, μέσα από το βιβλίο τους “Δεν θα κοιμηθώ απόψε”. Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο της σειράς “Με λένε Αργύρη, εμένα!” των εκδόσεων Ελληνοεκδοτική, εικονογραφημένο από τη Θέντα Μιμηλάκη.

Η υπόθεση

Όλα ξεκινούν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς από το πείσμα του μικρού Αργύρη να μείνει ξάγρυπνος για να συναντήσει τον Αϊ-Βασίλη. Αν και τα προηγούμενα χρόνια αυτή η επιμονή του δεν τον οδήγησε πουθενά, φέτος πιστεύει ότι θα τα καταφέρει. Μεγάλωσε, βλέπετε. Πήγε σχολείο, δηλαδή, και αυτό τον κάνει να νιώθει μεγάλη σιγουριά.

«Γιατί δεν ξέρω αν σας το είπα…
Με λένε Αργύρη, εμένα! Κι ό,τι λέω το εννοώ!»

Και όπως, επίσης μας πληροφορεί έχει σκαρφιστεί πολλούς τρόπους για να μην κοιμηθεί.

Έτσι ξεκινάει με ένα ποτήρι γάλα, παιχνίδια ατελείωτα με τους γονείς του στο σαλόνι , εικαστικές παρεμβάσεις στους τοίχους, λιχουδιές για τον υψηλό προσκεκλημένο στην κουζίνα, που αναλαμβάνει ο ίδιος να φτιάξει, παιχνίδια και παραμύθια.

Θα καταφέρει όμως να μείνει ξύπνιος και να πραγματοποιήσει τη μεγάλη του επιθυμία;

Αυτό θα το ανακαλύψετε στο τέλος και θα αποτελέσει μια όμορφη αφορμή για να συζητήσετε με τα παιδιά σας για τη σημασία της προσπάθειας. Της μεγάλης προσπάθειας, όπως εκείνη του Αργύρη.

Βιβλίο χωρίς εποχικότητα

Γιατί πίσω από αυτή τη χριστουγεννιάτικη ιστορία κρύβονται πολλά περισσότερα. Γι’ αυτό για μένα δεν υπάρχουν εποχικά βιβλία. Πίσω από τις ιστορίες που μπορεί να χρησιμοποιούν στοιχεία μιας εποχής, Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι, κρύβονται τις περισσότερες φορές κάτι περισσότερο από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο ή ένα πασχαλινό αυγό.

Και αν η ιστορία είναι τόσο καλογραμμένη και έξυπνη, όσο είναι αυτή, τότε δεν έχετε κανέναν λόγο να μην την βάλετε στη βιβλιοθήκη σας και να μην τη μοιραστείτε τα βράδια με τους μικρούς πρωταγωνιστές της ζωής σας, ακόμη κι αν είναι καλοκαίρι.

Ίσως μάλιστα τότε να αντικαθιστούσατε τον Αϊ-Βασίλη με μια καλοκαιρινή δραστηριότητα και να σκαρφιζόσασταν μαζί τρόπους για να την πετύχετε.

Ίσως όποια εποχή και να το διαβάσετε να ανακαλύψετε τα μέρη του σπιτιού. Πώς χωρίζονται τα δωμάτια, δηλαδή, που χρησιμεύουν και τι μπορούμε να κάνουμε σε καθένα από αυτά.

Ναι, είναι ένα βιβλίο που μπορεί να διαβαστεί όλες τις εποχές και με πολλούς τρόπους.

Η εικονογράφηση

Η εικονογράφηση της Θέντας Μιμηλάκη με τις χαρακτηριστικές της γραμμές και τα έντονα χρώματα προσφέρει ακόμα πιο ευχάριστες νότες στο ήδη ευχάριστο κείμενο, τα οποία συνδυάζονται αρμονικά.

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Περιγραφή (από το οπισθόφυλλο):

Σειρά βιβλίων: Με λένε Αργύρη, εμένα!

Βιβλίο 1ο: Δεν θα κοιμηθώ απόψε

Ποιος είμαι και τι δηλώνω

Γιατί δεν ξέρω αν σας το είπα… Με λένε Αργύρη, εμένα! Κι ό, τι λέω, το εννοώ!

Ποια είναι η ιστορία μου

Παραμονή Πρωτοχρονιάς θα ξενυχτήσω, περιμένοντας τον Αϊ-Βασίλη να με επισκεφτεί στο σπίτι μου. Φυσικά, έχω σκαρφιστεί πολλούς τρόπους, για να το καταφέρω αυτό και να μην κοιμηθώ…

Ποια είναι η πρώτη αποστολή που σας αναθέτω

Αναγνωρίστε όσα δωμάτια του σπιτιού και όσα αντικείμενα μπορείτε!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

5 τρόποι για να παίζει το παιδί σας μόνο του

Σκύλος και παιδιά: 6 τρόποι υγιούς συγκατοίκησης

«ΜΑΜΑ! ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ!» – εκδόσεις Μεταίχμιο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

«ΜΑΜΑ! ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ!» – εκδόσεις Μεταίχμιο

Το βιβλίο «ΜΑΜΑ! ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ!», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, αφορά την ανάγκη προστασίας που βιώνουν τα παιδιά από φανταστικά πλάσματα που κρύβονται...

Πέντε εύκολα και υγιεινά smoothies για παιδιά (vid)

Εύκολα και υγιεινά smoothies για παιδιά - Πέντε απλές και γρήγορες συνταγές που μπορείτε να δοκιμάσετε O καλύτερος τρόπος για να εντάξετε μερικά φρούτα και...

Υπερπροστατευτικοί γονείς: Μια σύγχρονη επιζήμια τάση

Οι υπερπροστατευτικοί γονείς, στη σημερινή κοινωνία, αποτελούν μία τάση ολοένα αυξανόμενη - και ίσως επιζήμια. Πρόκειται για γονείς που βοηθούν το παιδί τους ακόμη...

Η οθόνη σε ρόλο babysitter – Τι γίνεται όταν τα παιδιά μένουν με τους παππούδες

Οι παππούδες και οι γιαγιάδες είναι λίγο πολύ γνωστό πως κακομαθαίνουν τα παιδιά καθώς αφήνουν τα εγγόνια να κάνουν όσα απαγορεύουν οι γονείς, να...

Αγγελική Λάλου: συγγραφέας, αρθρογράφος, μαμά

Η συγγραφέας Αγγελική Λάλου είναι, επίσης, ποιήτρια, αρθρογράφος και μαμά. Είναι, δηλαδή, μια γυναίκα με ιδιότητες που σχετίζονται με την πένα και την καρδιά....