Discover

«Αγαπητή Γη» , εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα

Το βιβλίο «Αγαπητή Γη» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα ξεκινάει με ένα γράμμα γεμάτο αγάπη της ηρωίδας προς τη Γη και αυτή είναι η αρχή μιας ένδοξης περιπέτειας.

Ένα απολύτως υπέροχο βιβλίο. Έτσι μονάχα θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς το βιβλίο «Αγαπητή Γη» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα μιας και μας ενθαρρύνει να ανοίξουμε τα μάτια μας και να εκτιμήσουμε το περιβάλλον μας πριν σκεφτούμε τρόπους που μπορούμε πραγματικά να το φροντίσουμε.

αγαπητή-γη-τζιαμπίρης-πυραμίδαΗ ιστορία

Ο παππούς εξερευνητής εξιστορεί στην Τέσσα όλα όσα έχει δει στις περιπέτειες του. Και η  Τέσσα εμπνέεται από αυτές και αποφασίζει να γράψει ένα γράμμα στη Γη. Η υπέροχη σχέση τους, η ανάμνηση και η ήπια ενθάρρυνσή του παππού οδηγούν τη μικρή ηρωίδα στο ευφάνταστο ταξίδι της γύρω από τη Γη για να δημιουργήσει ένα εμπνευσμένο μήνυμα σχετικά με την ανάγκη διατήρησης και φροντίδας του όμορφου πλανήτη μας.

Έτσι η φαντασία της την παίρνει κάτω από τη θάλασσα, σε λιβάδια και ψηλά βουνά, σε τροπικά δάση και σε αμμόλοφους. Και μαζί της αισθανόμαστε την απόλυτη απόλαυση της σε όλα τα μέρη που επισκέπτεται. Το δέος και ο θαυμασμός της για την ομορφιά του πλανήτη μας είναι συνοδοιπόροι με τη συμπόνια της για τα πουλιά, τα ψάρια και άλλα πλάσματα που ακολουθεί στο φυσικό τους περιβάλλον.

Στο τέλος περπατώντας στην παραλία με τον παππού μοιράζονται το μήνυμα ότι η Γη είναι ξεχωριστή και ότι οι άνθρωποι πρέπει να την  κρατήσουν τη Γη ασφαλή.

Το βιβλίο περιλαμβάνει την ποικιλομορφία της φύσης και δίνει ένα θετικό μήνυμα ότι ένα παιδί, όσο μικρό και μικρό, μπορεί να παίξει ρόλο στη φροντίδα του πλανήτη μας.

Εικονογράφηση

Οι εικόνες της Clara Anganuzzi είναι καταπληκτικές. Μου άρεσε η χρήση γήινων χρωμάτων και ο τρόπος με τον οποίο η υπέροχη λυρική γλώσσα της Isabel Otter είναι μέρος της εικόνας. Ενώ παράλληλα δίνουν την εντύπωση στον αναγνώστη ότι κάνει μαζί με την Τέσσα το ταξίδι αυτό.

Το βιβλίο «Αγαπητή Γη» είναι μια υπέροχα εικονογραφημένη επιστολή της Τέσσα που θέλει όλοι να γνωρίζουν πόσο ξεχωριστός είναι ο πλανήτης μας και πόσο σημαντικό είναι να τον φροντίζουμε.

Δίνει επίσης προτάσεις για το πώς τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν στη φροντίδα του περιβάλλοντος και παρέχει πολλές ευκαιρίες για συζήτηση περιβαλλοντικών πτυχών και την ευαισθητοποίηση για το πώς τα παιδιά μπορούν να εμπλακούν στη διατήρηση στην καθημερινή τους ζωή. Οι προτάσεις μπορούν να εισαχθούν στο σχολείο ή στο σπίτι. Επίσης, τα παιδιά μπορούν να ενθαρρυνθούν να γράψουν τα δικά τους γράμματα στη Γη μετά την ανάγνωση του βιβλίου.

Μου άρεσε επίσης ότι αυτό το βιβλίο έχει ένα πιο ελπιδοφόρο μήνυμα από πολλά άλλα παρόμοια θέματα. “Ο παππούς λέει ότι οι άνθρωποι σας έχουν πληγώσει … αλλά μπορούμε επίσης να σας θεραπεύσουμε.”

Ένα βιβλίο που μας θυμίζει το θαύμα, αλλά και την ευθραυστότητα του πλανήτη μας.

Για ηλικίες 4+.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

“Τι είναι αγάπη;” της Λίνας Σωτηροπούλου

Εύα Κασιάρου: “Μου αρέσει να καταθέτω την ψυχή μου στο χαρτί”

Έξυπνοι τρόποι να σταματήσετε τη συνεχή επιθυμία των παιδιών για σνακ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Ο Mr. Potato γίνεται ουδέτερου φύλου

Αποχαιρετίστε τον Mr. Potato και υποδεχτείτε το Potato Head. Η Hasbro ανακοίνωσε ότι τα παιχνίδια Mr. Potato θα μετονομαστούν ως απλά Potato Head με...

Τα γραφικά μυθιστορήματα και η αξία τους

Τα γραφικά μυθιστορήματα υπολογίζονται ως «πραγματική» ανάγνωση, διασκεδάζουν και βελτιώνουν τις δεξιότητες γραμματισμού. Ναι μην έχετε αμφιβολία! Πραγματικά, το κάνουν! Είτε έχετε έναν απρόθυμο ή...

Τα οφέλη του αθλητισμού για το παιδί σας

Ο αθλητισμός είναι σημαντικός για τη σωματική και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών, ενώ η κοινωνικοποίηση και η συμμετοχή σε αυτόν έχουν θετικό αντίκτυπο στη...

Τι να κάνετε εάν το παιδί σας λατρεύει να κρυφακούει

Γιατί τα παιδιά κρυφακούν - Πως κόβεται αυτή η συνήθεια - Είναι φυσιολογική; Η υποκλοπή είναι μια συνηθισμένη παιδική συνήθεια. Υπάρχουν όμως συνομιλίες ενηλίκων που...

Γιατί τα παιδιά αγαπάνε τα fast food;

Ο όρος «fast food» αναφέρεται σε τρόφιμα που ετοιμάζονται σε πολύ γρήγορο χρόνο, ικανοποιώντας άμεσα το αίσθημα της πείνας. Πρόκειται για κατεργασμένα τρόφιμα που...