Discover

Παιδιά και σκύλοι: Ομοιότητες στην ανατροφή

Αποδεικνύεται ότι τα παιδιά και οι σκύλοι έχουν κοινούς τρόπους εκμάθησης και αυτό αν μη τι άλλο παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. 

Η παροιμία λέει «το παιδί και το σκυλί όπως το μάθεις». Γιατί, τελικά τα παιδιά και οι σκύλοι δεν είναι τόσο διαφορετικά. Στη συνέχεια είναι πέντε χρυσοί (εργαστηριακοί) κανόνες από την ανατροφή του κουταβιών που λειτουργούν εξίσου καλά στα παιδιά.

παιδιά-και-σκύλοι-ανατροφήΗ σχολή σκύλων βοηθά σε πολλά περισσότερα από το να γίνει το σκυλάκι σας ένα αξιοσέβαστο μέλος της οικογένειάς μας. Η εμπειρία αποδεικνύει ότι είναι ένας σπουδαίος πρόλογος για τον ρόλο ως γονέα. Μάλιστα είναι γνωστό από πολλούς ότι τις τεχνικές του εκπαιδευτή σκύλων τις χρησιμοποιούν και στα παιδιά. Έτσι, τα μαθήματα σκύλων χρησιμεύουν για να απογειώσουν αυτή τη γνώση σε χρυσό.

  1. Παρακίνηση με χαμόγελο 

Αποδεικνύεται, ότι τα κουτάβια δεν μαθαίνουν να σταματούν να αποζητούν τις κάλτσες σας, ακόμη κι αν τους θυμώνετε. Μια βαθιά ανάσα και ένα χαμόγελο έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα, από ότι το μάλωμα. Το ίδιο ισχύει όταν το μικρό σας αρνείται να φάει μπρόκολο. Η ευθυμία ελαφρότητα είναι ζωτικής σημασίας, όταν προσπαθείτε να πείσετε κάποιον να βλέπει τα πράγματα με τον τρόπο σας. Δεν χρειάζεται να πιστέψετε την ευθυμία σας, αλλά πρέπει να δεσμευτείτε για μια αισιόδοξη και παρακινητική απόδοση.

  1. Η συνέπεια είναι ζωτικής σημασίας

Τα κουτάβια πρέπει να γνωρίζουν ότι εάν θέλουν ένα παιχνίδι, πρέπει να καθίσουν πρώτα. Εάν θέλουν να κάνουν μια βόλτα ή να πάρουν το μπολ φαγητού τους, ναι, πρέπει επίσης να καθίσουν. Τα παιδιά σχολικής ηλικίας μαθαίνουν ότι η ειρήνη και η τάξη κερδίζονται στο σπίτι όταν κρέμονται τα παλτά τους στα άγκιστρα τους, βάζουν τα σακίδια τους στα καθορισμένα σημεία τους και όταν βγάζουν τα παπούτσια τους. Αν και και οι δύο τύποι πλασμάτων μπορεί να χρειάζονται επαναλαμβανόμενες υπενθυμίσεις στις πρώτες μέρες της προπόνησης, τα αποτελέσματα αξίζουν τον κόπο.

  1. Οι ανταμοιβές λειτουργούν

Ο σκύλος μας έχει μεγάλο κίνητρο για φαγητό και θα κάνει οτιδήποτε για μια απόλαυση. Για ένα παιδί προσχολικής ηλικίας που του είναι δύσκολο να αποδεχτεί να φύγετε από την παιδική χαρά, για παράδειγμα, μαθαίνοντας ότι μπορεί να έχει κάτι μικρό και νόστιμο στο σπίτι μπορεί να είναι θαυματουργό. Μπορεί ακόμα να έχετε μαζί σας λιχουδιές  που προορίζονται μόνο για τις αναχωρήσεις.

  1. Είστε το αφεντικό

Το κουτάβι δεν είναι το αφεντικό σας. Στις πρώτες μέρες, μπορεί να πιστεύουν ότι είναι, αλλά φροντίστε να καταλάβουν ότι έχουν λάθος.  Δεν διαπραγματευόμαστε τι μπορούν να μασουλήσουν ή σε ποιον καναπέ να κάτσουν. Έτσι είναι και με τα παιδιά. Οι ώρες ύπνου και άλλα πολλά είναι αδιαπραγμάτευτα.

  1. Κοινωνικοποιηθείτε μαζί

Ενώ η κοινωνικοποίηση είναι καλή τόσο για τους σκύλους όσο και για τα μωρά, είναι επίσης ζωτικής σημασίας και για τους μεγάλους. Για τα κατοικίδια ζώα μας, έχουμε ανταλλάξει πολλές ιστορίες τρόμου και συγκρίναμε πολλές στιγμές τους. Και αυτό μας έκανε να νιώθουμε λιγότερο μόνους στη σκέψη ότι αποτύχαμε στην πλήρη αποτυχία φροντίδας του σκύλου μας. Όταν βρίσκεστε στο σπίτι με ένα μωρό έξι μηνών, η αδρανοποίηση αντί να πάτε σε έναν παιδότοπο μπορεί να φαίνεται δελεαστική. Αλλά και οι γονείς το χρειάζονται αυτό. Οπότε φροντίστε να το κάνετε.

ΠΗΓΗ: todaysparent


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Διατροφή των παιδιών: Μυστικά και tips

Ξεσπάσματα θυμού vs συναισθηματικής κατάρρευσης

Πώς να αντιμετωπίσετε ένα παιδί που βαριέται συνέχεια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

5 τρόποι για να παίζει το παιδί σας μόνο του

Τι γίνεται όταν το παιδί σας δεν θέλει να ξοδεύει πολύ χρόνο για να παίζει μόνο του, ενώ ένα αληθές γεγονός συμβαίνει-ότι εσείς είναι...

Σεβασμός–Υπάρχουν τρόποι διδασκαλίας του (Vol. 2)

Ο σεβασμός είναι κάτι που διδάσκεται και εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τη διδασκαλία του στα παιδιά. Είναι στο χέρι σας να δείξετε και να διδάξετε...

Πανδημία και παιδιά: Έκφραση μέσω της τέχνης

Η πανδημία και τα παιδιά αποτελεί συχνά πεδίο συζητήσεων και ανάλυσης, μιας και η ιδιαίτερη ψυχοσύνθεσή τους, πολλές φορές δεν επιτρέπει την εξωτερίκευση όσων...

Γιατί τα παιδικά βιβλία χρησιμοποιούν περισσότερο πρωταγωνιστές ζώα;

Τα παιδικά βιβλία είναι οκτώ φορές πιο πιθανό να έχουν ως πρωταγωνιστές ζώα παρά άτομα που ανήκουν σε μειονότητες Το 2018, σύμφωνα με μελέτη που...

Κώστας Στοφόρος: Ένας συγγραφέας ταξιδευτής

Ο συγγραφέας Κώστας Στοφόρος παραθέτει συνέντευξη στο juniornews.gr και μιλά, μεταξύ άλλων, για το πιο πρόσφατο βιβλίο του αλλά και για τα νέα που...