Discover

Γιατί τα νήπια γκρινιάζουν στις κοινωνικές εκδηλώσεις;

Τα νήπια γκρινιάζουν γιατί ναι είναι «επειδή είναι μικρά παιδιά», αλλά όχι για τον λόγο που ίσως νομίζετε.

νήπια-γκρινιάζουν-συμπεριφοράΤο μικρό σας το είχατε προετοιμάσει. Και, όχι μόνο γνώριζε πού θα πηγαίνατε και τι θα συνέβαινε εκεί, αλλά ήθελε επίσης και να πάει. Γιατί, όμως, μπορεί να έβγαλε αυτή την ανάρμοστη και ακαταλαβίστικη συμπεριφορά; Στη συνέχεια υπάρχουν οι βασικοί λόγοι για τους οποίους τα νήπια γκρινιάζουν.

Αιτίες

Τα μικρά παιδιά μπορεί να έχουν την προσμονή να πάνε κάπου, αλλά έχουν σχηματίσει μια συγκεκριμένη εικόνα στο κεφάλι τους. Και… η κοινωνικοποίηση είναι πραγματική δεξιότητα.

Έτσι μπορεί να έχει μια ιδέα ότι θα διασκεδάσει, αλλά όταν φτάσετε, η πρώτη του σκέψη είναι, «Δεν ξέρω αυτούς τους ανθρώπους, δεν ξέρω πώς να τους πλησιάσω, θέλω τη μαμά μου να με κρατήσει από το χέρι μου για να μπορώ να εξερευνήσω».

Αν το σκεφτείτε, μοιάζει πολύ με τη δική μας σκέψη σε μια νέα κοινωνική κατάσταση- λίγο ανήσυχοι, ακόμα κι αν είμαστε ενθουσιασμένοι. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι τα μικρά παιδιά δεν έχουν τις λεκτικές δεξιότητες για να εξηγήσουν τα πράγματα με αυτόν τον τρόπο ή τις κοινωνικές δεξιότητες για να κρύψουν αυτή την αίσθηση.

Η ιδιοσυγκρασία, φυσικά, μπορεί επίσης να είναι ένας παράγοντας. Μερικά παιδιά δεν είναι τόσο ανοιχτά σε νέες εμπειρίες και δεν είναι τόσο ευέλικτα.  Σε ακόμη πιο γήινο επίπεδο, η πείνα και η εξάντληση μπορούν να τορπιλίσουν τη διάθεση ακόμη και του πιο χαρούμενου μικρού παιδιού στην παρέα.

Όλα αυτά τα πράγματα μπορούν να επηρεάσουν την άνεση του παιδιού σας σε ομάδες με άλλα παιδιά, ταξίδια στο πάρκο, ακόμα και στη Disneyland.  Φυσικά, είναι δική σας δουλειά, να καταλάβετε τι ακριβώς συμβαίνει και πώς να το χειριστείτε καλύτερα. Είναι το παιδί σας πραγματικά ανήσυχο και χρειάζεται την υποστήριξή σας ή του αρέσει να βρίσκεται μαζί σας και το απαιτεί; Η προτίμηση δεν είναι ανάγκη.

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε;

Αρχικά, μετριάστε τις προσδοκίες σας και θυμηθείτε έναν από τους κύριους λόγους που βρίσκεστε εκεί: το παιδί σας να μάθει να πλοηγείται σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις. Με άλλα λόγια, σε όποια διασκεδαστική εκδήλωση κι αν παρευρεθείτε, πιθανότατα δεν θα είναι όλα παιχνίδι και χωρίς δουλειά για εσάς.  Εάν αντιμετωπίσετε αυτό το ζήτημα σε έναν παιδότοπο, συνοδεύστε το παιδί σας στην περιοχή παιχνιδιού, προτρέποντάς το να ξεκινήσει κάποιο παιχνίδι με άλλο παιδί και γίνετε για λίγο ο αθόρυβος τρίτος παίκτης.

Μπορείτε επίσης να προετοιμάσετε το μικρό σας για να ξέρει τι να περιμένει. Για παράδειγμα, μπορείτε να εξηγήσετε ότι θα παίξετε μαζί τους για πέντε λεπτά, στη συνέχεια θα μιλήσετε με τους άλλους γονείς και, στη συνέχεια, θα υπάρχει χρόνος για σνακ και καθαρισμό πριν πάτε στο σπίτι.

Με λίγο στρατηγικό σχεδιασμό το μικρό παιδί σας σύντομα θα χαμογελάει, και όχι μόνο θα ανυπομονεί για την επόμενη κοινωνική εκδήλωση, αλλά και θα αισθάνεται πολύ πιο χαλαρό όταν φτάσετε εκεί.

ΠΗΓΗ: todaysparent


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Παιδιά…στα πρότυπα των γονέων

Υπερπροστατευτικοί γονείς: Μια σύγχρονη επιζήμια τάση

Παιδιά και τεχνολογία: Σωστή χρήση

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Οικογενειακό τραπέζι: Πως τα γεύματα μειώνουν τις συγκρούσεις στην οικογένεια

Έρευνες δείχνουν ότι τα τακτικά οικογενειακά γεύματα συσχετίζονται με αρκετά μακροπρόθεσμα οφέλη για τη συνολική μας υγεία. Συγκεκριμένα τα γεύματα με την οικογένεια έχουν...

Έλενα Παπά, η εμπνεύστρια του πρώτου Σχολείου Πολλαπλής Νοημοσύνης  

Το 2016 η Έλενα Παπά δημιούργησε το πρώτο Σχολείο Πολλαπλής Νοημοσύνης Η Έλενα Παπά, δασκάλα και εμπνεύστρια του πρώτου Σχολείου Πολλαπλής Νοημοσύνης στη Θεσσαλονίκη, μιλάει...

Νέο μέλος στην οικογένεια – Πώς να προετοιμάσετε τα μεγαλύτερα παιδιά

Ένα νέο μωρό φέρνει χαρές και προκλήσεις σε μια οικογένεια. Είστε ενθουσιασμένοι, αλλά μπορεί επίσης να ανησυχείτε για το πώς θα αντιδράσουν τα μεγαλύτερα...

Έξι μικρές άσχημες συμπεριφορές που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Πώς αισθάνεστε όταν το παιδί σας σάς διακόπτει ενώ μιλάτε, προσποιείται ότι σας ακούει ή υιοθετεί άλλες μικρές άσχημες συμπεριφορές;    Στη συνέχεια θα συναντήσετε...

Τα γραφικά μυθιστορήματα και η αξία τους

Τα γραφικά μυθιστορήματα υπολογίζονται ως «πραγματική» ανάγνωση, διασκεδάζουν και βελτιώνουν τις δεξιότητες γραμματισμού. Ναι μην έχετε αμφιβολία! Πραγματικά, το κάνουν! Είτε έχετε έναν απρόθυμο ή...