Discover

Δέκα λόγοι ευτυχίας για γονείς με μεγαλύτερα παιδιά

Οι γονείς με μεγαλύτερα παιδιά μπορεί να σας μοιάζουν περισσότερο ευτυχισμένοι, γιατί σίγουρα όταν τα παιδιά είναι μικρά η ζωή δεν είναι τόσο εύκολη.

Η ανατροφή των παιδιών, έως την ηλικία των 8, εξακολουθεί να είναι έντονη. Ο ύπνος μπορεί να μην είναι πάντα τόσο ήρεμος, οπότε είστε ζόμπι 24/7 και έχετε παρακολουθήσει τόσα πολλά Μίκι Μάους σε σημείο να ξέρετε όλους τους διαλόγους και να είστε έτοιμοι να τους αναπαράξετε. Αλλά οι φίλοι σας γονείς με μεγαλύτερα παιδιά — ας πούμε, εννέα ετών και άνω; Φαίνονται αρκετά πιο ευτυχισμένοι από εσάς, ε; Αυτό συμβαίνει επειδή η ζωή τους είναι πολύ πιο εύκολη από τη δική σας. Μην ζηλεύετε. Θα έρθει και η δική σας ημέρα. Και όταν συμβεί αυτό, τα παιδιά των φίλων σας θα είναι έφηβοι που χτυπούν πόρτες.

γονείς-μεγαλύτερα-παιδιάΔιαβάστε δώδεκα λόγους για τους οποίους οι φίλοι σας με μεγαλύτερα παιδιά είναι πιο ευτυχισμένοι από εσάς (προς το παρόν):
1.Τα παιδιά τους πάνε μόνα τους για ύπνο.

Ναι, πρέπει να τους το υπενθυμίσουν ένα εκατομμύριο φορές, αλλά και πάλι. Επίσης, δεν χρειάζεται να τους βουρτσίζουν τα δόντια τους, ούτε να τους φορούν τις πιτζάμες τους.

2.Έξοδοι με τα απολύτως απαραίτητα

Μπορούν να φύγουν από το σπίτι με τα παιδιά τους έχοντας μαζί τους απλά ένα μικρό πορτοφόλι. Χωρίς σνακ, παιχνίδια, ρούχα, πιπίλα, μπουκάλια, πάνες, μαντηλάκια. Το να αφήνεις το σπίτι σε μια στιγμή χωρίς τίποτα περισσότερο από ένα μπουφάν στα χέρια είναι πολύτιμο.

3.Κοινή διασκέδαση

Μπορούν να παρακολουθήσουν μαζί Netflix. Επίσης, να παρακολουθήσουν ενήλικες ταινίες στο θέατρο, αν και επίσης μπορεί να βιώσουν την αμηχανία από μια παρατεταμένη σκηνή φιλιού στην οθόνη.

4.Ξεκούραση

Μπορούν να κοιμηθούν, ενώ τα παιδιά τους είναι ξύπνια, χωρίς ανησυχία αν το σπίτι θα πάρει φωτιά. Βασικά, όλοι οι γονείς κοιμούνται σχεδόν με το ένα μάτι ανοιχτό έως ότου τα παιδιά τους φύγουν εντελώς από το σπίτι, αλλά είναι καλύτερο από το να μην κοιμούνται καθόλου.

5.Μικρές απολαύσεις

Κανείς δεν τους ενοχλεί όταν βρίσκονται στην τουαλέτα. Σε μια συγκεκριμένη ηλικία, τα παιδιά δεν θέλουν πραγματικά να σας δουν στην τουαλέτα περισσότερο από όσο να κάνουν μαζί σας μια βαθιά συζήτηση για την κατάσταση του κόσμου. Οπότε περιμένουν μέχρι να τελειώσετε. (Ως επί το πλείστον).

6.Ταξίδια με ευκολίες

Ταξιδεύουν χωρίς να τονίζουν συνεχώς στα παιδιά τους πώς θα είναι κατά τη διάρκεια της πτήσης. Φανταστείτε να είστε σε μια πτήση με τα παιδιά σας και να μην ανησυχείτε ότι θα κλαίνε από την πίεση στα αυτιά τους ή ότι θα τρέχουν πάνω και κάτω από το διάδρομο, βγάζοντας νοκ άουτ έναν αεροσυνοδό ή και δύο.

7.Ετοιμασίες χωρίς κούραση

Μπορούν να βασιστούν στα παιδιά τους για τη σωστή επιλογή ρούχων αλλά και το φτιάξιμο της βαλίτσας πριν τις διακοπές.

8.Καθημερινότητα και αυτοεξυπηρέτηση

Δεν συσκευάζουν τα γεύματα κάθε πρωί. Ούτε αποσυσκευάζουν τη δύσοσμη μεσημεριανή τσάντα στο τέλος κάθε ημέρας. Τα παιδιά τους το κάνουν μόνοι τους.

Τα παιδιά τους βάζουν τα ρούχα τους στο πλυντήριο. Ή τουλάχιστον τοποθετούν στα συρτάρια τους τα διπλωμένα ρούχα. Σε κάθε περίπτωση, ακούγεται καλό αυτό, ε;

9.Έχουν εξελιγμένες συνομιλίες.

Φανταστείτε να είστε σε θέση να συνεχίσετε μια περίπλοκη συνομιλία με τα παιδιά σας για κάτι διαφορετικό από την αγαπημένη πριγκίπισσα της Disney.

10. Νυχτερινός ύπνος

Κοιμούνται όλη τη νύχτα, επτά ημέρες την εβδομάδα. Εάν είστε ο γονέας ενός μικρού παιδιού, ίσως έχετε ξεχάσει εδώ και πολύ καιρό πώς είναι πραγματικά ένας πλήρης ύπνος, οπότε εδώ είναι μια υπενθύμιση: Είναι παράδεισος. Και θα έρθει και για εσάς σύντομα.

ΠΗΓΗ: todaysparent


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Μικρά παιδιά και τρόποι να πειθαρχήσουν

Παιδί και πρότυπα: Η εικόνα του σώματος

Έξι κοινά λάθη στη χορήγηση φαρμάκων

Πώς να μιλήσετε στα παιδιά για τον ρατσισμό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Νέες μαμάδες: Αισθανθείτε λιγότερο απομονωμένες στην πανδημία

Οι νέες μαμάδες τυπικά βιώνουν συναισθήματα απομόνωσης, συν μια τεράστια αλλαγή ταυτότητας. Kαι η πανδημία αυτό, μόνο το ενισχύει. Αυτές οι στρατηγικές αντιμετώπισης μπορούν...

Μικρά παιδιά και τρόποι να πειθαρχήσουν

Τα μικρά παιδιά που δοκιμάζουν τα όριά σας είναι  αναπτυξιακά σε καλό δρόμο, αλλά από την άλλη είναι ανάγκη να βρείτε τρόπους να πειθαρχήσουν. Καθώς...

Μαρία Ανδρικοπούλου: Ρομαντισμός και απλότητα

Η συγγραφέας Μαρία Ανδρικοπούλου έρχεται στο juniornews.gr για να μας επιβεβαιώσει ότι ο ρομαντισμός βρίσκεται στην απλότητα.  Είναι ρομαντική, γλυκομίλητη, με βαθύ πνευματικό υπόβαθρο. Είναι...

Γιώργος Αντωνάκης: Από την Κρήτη στον Μυστρά

Ο συγγραφέας Γιώργος Αντωνάκης αγαπάει και τιμά την ελληνική γλώσσα και αυτό διαφαίνεται σε κάθε του βιβλίο. Ο Γιώργος Αντωνάκης γράφει βιβλία καλώντας μας σε...

Εικοσιπέντε δεξιότητες για παιδιά έως 12 ετών

Όσο τα παιδιά μεγαλώνουν, καλό είναι να θέσετε ηλικιακά ορόσημα στα οποία να κατακτούν ορισμένες δεξιότητες. Πόσες δεξιότητες ζωής είναι στη λίστα; Αρκετές! Γι’ αυτό...