Discover

Συμβουλές για την αγορά οικογενειακού αυτοκινήτου

Εάν αισθάνεστε μπερδεμένοι για την αγορά οικογενειακού αυτοκινήτου, δεν είστε μόνοι.

Ένα αυτοκίνητο είναι ένα από τα πιο ακριβά είδη, όπως επίσης και το μεγαλύτερο εισιτήριο, που οι περισσότεροι από εμάς θα αγοράσουμε ποτέ. Αντί της εμφάνισης, της ιπποδύναμης και των συστημάτων ήχου, το επίκεντρο της αναζήτησης για αγορά οικογενειακού αυτοκινήτου μετατοπίζεται στην ασφάλεια, στην οικογενειακή λειτουργικότητα και, φυσικά, στον προϋπολογισμό. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να πάρετε τη σωστή απόφαση:

αγορά-οικογενειακού-αυτοκινήτου

  1. Μέγεθος οχήματος

Ξεκινήστε υπολογίζοντας τι μέγεθος οχήματος χρειάζεστε. Τα SUV (αθλητικά οχήματα) είναι ο πιο δημοφιλής τύπος οχήματος για οικογένειες λόγω της ευελιξίας τους και της υψηλότερης απόστασης από το έδαφος. Αυτά έρχονται σε μια αυξανόμενη γκάμα σχημάτων και μεγεθών, από “μίνι” SUV με μόλις τέσσερα καθίσματα έως μεγάλα, οκτώ επιβάτες.

  1. Καθίσματα αυτοκινήτου

Τα SUV είναι αγαπημένα για τα επιπλέον καθίσματά τους, αλλά δεν είναι όλα δημιουργημένα με τον ίδιο τρόπο, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να σκεφτείτε καλύτερα πόσα άγκιστρα για παιδικά καθίσματα υπάρχουν προτού ασχοληθείτε σοβαρά με την χωρητικότητα για τα ψώνια.

Ενώ κάθε νέο όχημα που κατασκευάστηκε μετά τον Σεπτέμβριο του 2002 έρχεται εξοπλισμένο με άγκιστρα καθίσματος για παιδιά (γνωστά ως συστήματα μανδάλωσης), δεν σημαίνει ότι έχουν όλα. Είναι σημαντικό να ελέγξετε πόσες θέσεις έχουν άγκυρες τέτοια άγκιστρα.

  1. Εσωτερικό

Τα καθίσματα που καλύπτονται με ύφασμα είναι στάνταρ στα περισσότερα οχήματα και είναι πιο βολικά στον προϋπολογισμό. Όμως, η αναβάθμιση σε πιο κομψό υλικό είναι κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη. Είναι πιο εύκολο να καθαριστούν αν είναι από δέρμα ή δερματίνη. Μπορεί να είναι ακριβό, αλλά θα μπορούσε να σας σώσει μακροπρόθεσμα εάν δεν ζείτε με μυστηριώδεις λεκέδες και μυρωδιές.

  1. Φορτίο

Όσον αφορά τη μεγιστοποίηση του αποθηκευτικού χώρου, οι αυτοκινητοβιομηχανίες πλησιάζουν στο μέγιστο της δημιουργικότητας. Πολλά νέα αυτοκίνητα προσφέρουν καθίσματα πίσω και τρίτη σειρά που διπλώνουν σε πολλαπλές διαμορφώσεις, συμπεριλαμβανομένης της επίπεδης στο πορτμπαγκάζ, για να φιλοξενήσουν φορτία. Μπορεί να μην είναι κακό να πάτε με το καρότσι ή το παιδικό κάθισμα σε ένα τεστ – drive. Σε ορισμένα μοντέλα, μπορείτε να βρείτε εφευρετικές γωνίες αποθήκευσης που έχουν προβλέψει οι κατασκευαστές. Αυτά δεν είναι σέξι χαρακτηριστικά που προωθούν οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά ζητήστε από τον πωλητή σας μια επίδειξη και ίσως να εκπλαγείτε ευχάριστα. Ως γονείς, ψάχνουμε πάντα μέρη για να αποθηκεύσουμε βιβλία, παιχνίδια, tablet, ακουστικά.

τεχνολογία-οικογενειακού-αυτοκινήτου

  1. Συστήματα ασφαλείας

Η τεχνολογία ασφάλειας έχει υπερτροφοδοτηθεί τα τελευταία δύο χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να αγοράσετε ένα νέο αυτοκίνητο. Οι εφεδρικές κάμερες, οι αισθητήρες στάθμευσης και οι συσκευές προειδοποίησης σε τυφλά σημεία είναι μερικά μόνο παραδείγματα της τεχνολογίας που καθιστούν την οδήγηση εκθετικά ασφαλέστερη. Ενώ οι εφεδρικές κάμερες είναι πλέον στάνταρ, οι περισσότερες άλλες τεχνολογίες ασφαλείας δεν είναι. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά που αξίζει να ελέγξετε αν υπάρχουν. Το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης που ανιχνεύει την ταχύτητα του αυτοκινήτου που βρίσκεται μπροστά σας και θα επιβραδύνει αυτόματα ή θα σταματήσει το όχημά σας εάν είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί η σύγκρουση, είναι ένα από αυτά.

  1. Τεχνολογία ψυχαγωγίας

Εάν δεν έχετε αγοράσει αυτοκίνητο ήρθε η ώρα. Ο όγκος των επιλογών ψυχαγωγίας μπορεί μάλιστα να φαίνεται υπερβολικός. Ενσωματωμένα ipad  καθισμάτων, συσκευές αναπαραγωγής DVD, προσαρμοσμένα ακουστικά και η δυνατότητα μετατροπής του αυτοκινήτου σας σε φορητό σημείο πρόσβασης WiFi είναι παραδείγματα χαρακτηριστικών που προσφέρουν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων ως αναβαθμίσεις.  Ορισμένα οικογενειακά οχήματα προσφέρουν ενσωματωμένες ηλεκτρικές σκούπες, ηχοσυστήματα που ανταποκρίνονται σε σήματα χεριών στον αέρα και άλλα πολλά. Τα πιο πρακτικά πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε είναι αν το αυτοκίνητο διαθέτει αρκετές θύρες φόρτισης USB και συστήματα που επιτρέπουν κλήσεις, γραπτά μηνύματα και αναπαραγωγή μουσικής χωρίς χέρια.

ΠΗΓΗ: todaysparent


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Ουρολοίμωξη σε παιδιά: Ποια τα συμπτώματα και πώς αντιμετωπίζεται;

Πώς να οργανώσετε το χάος των παιχνιδιών

Μικροί αναγνώστες: Θέλουν τον τρόπο τους

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

H επιλόχειος κατάθλιψη «χτυπά» και τους μπαμπάδες

Μετά τη γέννηση ενός μωρού δεν είναι μόνο οι μητέρες αλλά και οι μπαμπάδες που μπορεί να παρουσιάσουν κατάθλιψη. Μία νέα έρευνα, δημοσιευμένη στο περιοδικό...

Το lockdown έχει ενδυναμώσει τις σχέσεις της οικογένειας

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να διαφωνούν, αλλά μια νέα μελέτη δείχνει πως το lockdown ενίσχυσε τις σχέσεις πολλών γονιών με τα παιδιά τους. Έρευνα, που δημοσιεύθηκε...

Συμβουλές για την αγορά οικογενειακού αυτοκινήτου

Εάν αισθάνεστε μπερδεμένοι για την αγορά οικογενειακού αυτοκινήτου, δεν είστε μόνοι. Ένα αυτοκίνητο είναι ένα από τα πιο ακριβά είδη, όπως επίσης και το μεγαλύτερο...

«ΜΑΜΑ! ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ!» – εκδόσεις Μεταίχμιο

Το βιβλίο «ΜΑΜΑ! ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ!», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, αφορά την ανάγκη προστασίας που βιώνουν τα παιδιά από φανταστικά πλάσματα που κρύβονται...

Μαρία Ανδρικοπούλου: Ρομαντισμός και απλότητα

Η συγγραφέας Μαρία Ανδρικοπούλου έρχεται στο juniornews.gr για να μας επιβεβαιώσει ότι ο ρομαντισμός βρίσκεται στην απλότητα.  Είναι ρομαντική, γλυκομίλητη, με βαθύ πνευματικό υπόβαθρο. Είναι...