Discover

Παιδιά εθελοντές: 5 τρόποι ανατροφής

Στον σύγχρονο κόσμο τα παιδιά εθελοντές και η ανατροφή τους είναι ένα σημαντικό πεδίο που είναι ανάγκη να αναπτυχθεί.

Έχετε μικρούς καταναλωτές που συγκρίνουν συνεχώς αυτό που έχουν και δεν έχουν; Δείτε πώς μπορείτε να τους διδάξετε την ενσυναίσθηση και την αξία της επιστροφής. Είναι τα δύο απαραίτητα στοιχεία για να μεγαλώσετε παιδιά εθελοντές.

παιδιά-εθελοντέςΌλοι θέλουμε να μεγαλώσουμε στοχαστικά και ευγνώμονα παιδιά και η δωρεά χρόνου, αγαθών ή χρημάτων σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και μη κερδοσκοπικούς σκοπούς είναι ένας τρόπος να τα ενθαρρύνουμε. Είναι σημαντική η ανάπτυξη αυτού του τρόπου σκέψης στους νέους μας και η έκθεσή τους σε νέες προοπτικές. Η διδασκαλία του παιδιού σας να είναι καλύτερος άνθρωπος δεν πρέπει να είναι ο πρωταρχικός στόχος. Η βασική εστίαση πρέπει να είναι στην παροχή βοήθειας  πιο αποτελεσματικά. Δείτε πώς μπορείτε να προχωρήσετε πέρα από τις καλές προθέσεις και να μεγαλώσετε παιδιά εθελοντές.

Αφήστε το παιδί σας να επιλέξει

Η επιλογή μιας αιτίας που είναι αγαπητή στην οικογένειά σας είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να συμμετάσχετε όλοι. Η δωρεά πρέπει να είναι προσωπική και εθελοντική, προκειμένου να δημιουργηθεί μια διαρκής σύνδεση με την ιδέα και να μην θεωρείται δουλειά. Ακούστε τα παιδιά σας: Ποιες είναι οι αιτίες που τα απαθιάζουν; Οι απαντήσεις τους μπορεί να σας εκπλήξουν.

Χρήματα ή χρόνος;

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε τι χρειάζεται ένας οργανισμός – δωρεές αγαθών, χρήματα ή εθελοντισμός του χρόνου σας – είναι να ρωτήσετε.

Αν θέλετε να δωρίσετε αγαθά, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με τον οργανισμό για να δείτε τι χρειάζεται. Πολλοί έχουν λίστες επιθυμιών στους ιστότοπούς τους.

Το άλλο που μπορείτε να κάνετε είναι να ερευνήσετε τον αντίκτυπο κάποιου προγράμματος και πώς κάνει τη διαφορά. Οι πρακτικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με το παιδί σας είναι πραγματικά σημαντικές, επειδή δίνουν στο παιδί την εμπειρία της επιμέλειας.

Είτε δίνετε χρόνο ή χρήμα, η συμμετοχή των παιδιών σας σε όσο το δυνατόν περισσότερα στάδια ενισχύει την ουσία του εθελοντισμού. Δίνοντας χρήματα μόνο χωρίς δέσμευση χρόνου δεν παρέχει αυτό το “κλικ”. Τα παιδιά πρέπει να κάνουν αυτό το είδος σύνδεσης. Εάν η παροχή χρημάτων είναι ο προτιμώμενος τρόπος φιλανθρωπίας σας, προγραμματίστε έναν έρανο ως οικογένεια.

Ταξίδια παιδιών εθελοντών

Υπάρχει αξία στο να δείχνετε στα παιδιά σας πώς είναι η ζωή σε άλλες χώρες. Προσέξτε  μην πέσετε σε μια παγίδα να ταξιδεύετε για να βλέπετε φτωχούς ανθρώπους, όπως θα κάνατε σε έναν τουριστικό χώρο. Το καλύτερο πλαίσιο είναι μια μακροπρόθεσμη σχέση όπου μια ομάδα ανθρώπων συνδέονται με ένα χωριό. Είναι μια εξαιρετική αφετηρία για να μάθετε για την εκπλήρωση των αναγκών μιας κοινότητας, χωρίς να κάνετε τη ζωή χειρότερη για αυτές.

παιδιά-εθελοντές-αλληλεγγύηΑφήστε τη φωνή σας να ακουστεί

Εκτός από την προτεραιότητα της φιλανθρωπίας και του τακτικού εθελοντισμού ως οικογένεια, αφήστε τα παιδιά σας να σας δουν να υποστηρίζετε αλλαγές που κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Βγείτε λοιπόν και αφήστε τις φωνές σας να ακουστούν. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να γράψουν γράμματα για θέματα που τους ενδιαφέρουν. σε μια διαμαρτυρία ή συνάντηση. Εάν υπάρχει ένα κοινωνικό κίνημα, όπως το Black Lives Matter, αυτό είναι σημαντικό. Μοιραστείτε αυτό το πάθος συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του ή σε συναντήσεις με τα παιδιά σας.

Γίνε φίλος

Μερικές φορές η παρουσία παιδιών μπορεί πραγματικά να βοηθήσει τους ηλικιωμένους. Ομαδικές επισκέψεις σε έναν οίκο ευγηρίας είναι μια εξαιρετική ιδέα.

ΠΗΓΗ: todaysparent


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Δέκα λόγοι ευτυχίας για γονείς με μεγαλύτερα παιδιά

Πώς να διδάξετε στα παιδιά να δείχνουν ευγνωμοσύνη

Πώς να μιλήσετε στα παιδιά για τον ρατσισμό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Έξι κοινά λάθη στη χορήγηση φαρμάκων

Πριν δώσετε στο παιδί σας τη δόση αντιβιοτικού ή το σιρόπι, βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε αυτά τα κοινά λάθη στη χορήγηση φαρμάκων. Η εποχή του...

15 τρόποι για να έρθετε ακόμα πιο κοντά με το μωρό σας

Οι πρώτοι μήνες με το μωρό είναι καθοριστικοί για την συναισθηματική του ανάπτυξη, οπότε μιας και οι νέες μαμάδες περνούν τον περισσότερο χρόνο τους...

Μωρό και ύπνος στην αγκαλιά. Κακή συνήθεια ή όχι;

Μετά από ώρες κλάματος, μετά το φαγητό ή έπειτα από μια αναστάτωση  είναι μεγάλη ανακούφιση για το μωρό ο ύπνος στην αγκαλιά σας, παρόλο...

Selfies: Πώς μπορούν να επιδεινώσουν την ανασφάλεια και το άγχος των κοριτσιών

Σε περίπτωση που αναρωτηθήκατε ποτέ πόσο χρόνο ξοδεύει η κόρη σας προκειμένου να τραβήξει ορισμένες selfies, μια δημοσκόπηση το 2015 διαπίστωσε ότι η μέση...

Πώς να οργανώσετε το χάος των παιχνιδιών

Η οργάνωση του χάους των παιχνιδιών μπορεί να είναι ευκολότερο από ό, τι νομίζετε. Έχετε βαρεθεί τα είδη χειροτεχνίας στο τραπέζι της κουζίνας σας και...