Discover

Παιδιά εθελοντές: 5 τρόποι ανατροφής

Στον σύγχρονο κόσμο τα παιδιά εθελοντές και η ανατροφή τους είναι ένα σημαντικό πεδίο που είναι ανάγκη να αναπτυχθεί.

Έχετε μικρούς καταναλωτές που συγκρίνουν συνεχώς αυτό που έχουν και δεν έχουν; Δείτε πώς μπορείτε να τους διδάξετε την ενσυναίσθηση και την αξία της επιστροφής. Είναι τα δύο απαραίτητα στοιχεία για να μεγαλώσετε παιδιά εθελοντές.

παιδιά-εθελοντέςΌλοι θέλουμε να μεγαλώσουμε στοχαστικά και ευγνώμονα παιδιά και η δωρεά χρόνου, αγαθών ή χρημάτων σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και μη κερδοσκοπικούς σκοπούς είναι ένας τρόπος να τα ενθαρρύνουμε. Είναι σημαντική η ανάπτυξη αυτού του τρόπου σκέψης στους νέους μας και η έκθεσή τους σε νέες προοπτικές. Η διδασκαλία του παιδιού σας να είναι καλύτερος άνθρωπος δεν πρέπει να είναι ο πρωταρχικός στόχος. Η βασική εστίαση πρέπει να είναι στην παροχή βοήθειας  πιο αποτελεσματικά. Δείτε πώς μπορείτε να προχωρήσετε πέρα από τις καλές προθέσεις και να μεγαλώσετε παιδιά εθελοντές.

Αφήστε το παιδί σας να επιλέξει

Η επιλογή μιας αιτίας που είναι αγαπητή στην οικογένειά σας είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να συμμετάσχετε όλοι. Η δωρεά πρέπει να είναι προσωπική και εθελοντική, προκειμένου να δημιουργηθεί μια διαρκής σύνδεση με την ιδέα και να μην θεωρείται δουλειά. Ακούστε τα παιδιά σας: Ποιες είναι οι αιτίες που τα απαθιάζουν; Οι απαντήσεις τους μπορεί να σας εκπλήξουν.

Χρήματα ή χρόνος;

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε τι χρειάζεται ένας οργανισμός – δωρεές αγαθών, χρήματα ή εθελοντισμός του χρόνου σας – είναι να ρωτήσετε.

Αν θέλετε να δωρίσετε αγαθά, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με τον οργανισμό για να δείτε τι χρειάζεται. Πολλοί έχουν λίστες επιθυμιών στους ιστότοπούς τους.

Το άλλο που μπορείτε να κάνετε είναι να ερευνήσετε τον αντίκτυπο κάποιου προγράμματος και πώς κάνει τη διαφορά. Οι πρακτικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με το παιδί σας είναι πραγματικά σημαντικές, επειδή δίνουν στο παιδί την εμπειρία της επιμέλειας.

Είτε δίνετε χρόνο ή χρήμα, η συμμετοχή των παιδιών σας σε όσο το δυνατόν περισσότερα στάδια ενισχύει την ουσία του εθελοντισμού. Δίνοντας χρήματα μόνο χωρίς δέσμευση χρόνου δεν παρέχει αυτό το “κλικ”. Τα παιδιά πρέπει να κάνουν αυτό το είδος σύνδεσης. Εάν η παροχή χρημάτων είναι ο προτιμώμενος τρόπος φιλανθρωπίας σας, προγραμματίστε έναν έρανο ως οικογένεια.

Ταξίδια παιδιών εθελοντών

Υπάρχει αξία στο να δείχνετε στα παιδιά σας πώς είναι η ζωή σε άλλες χώρες. Προσέξτε  μην πέσετε σε μια παγίδα να ταξιδεύετε για να βλέπετε φτωχούς ανθρώπους, όπως θα κάνατε σε έναν τουριστικό χώρο. Το καλύτερο πλαίσιο είναι μια μακροπρόθεσμη σχέση όπου μια ομάδα ανθρώπων συνδέονται με ένα χωριό. Είναι μια εξαιρετική αφετηρία για να μάθετε για την εκπλήρωση των αναγκών μιας κοινότητας, χωρίς να κάνετε τη ζωή χειρότερη για αυτές.

παιδιά-εθελοντές-αλληλεγγύηΑφήστε τη φωνή σας να ακουστεί

Εκτός από την προτεραιότητα της φιλανθρωπίας και του τακτικού εθελοντισμού ως οικογένεια, αφήστε τα παιδιά σας να σας δουν να υποστηρίζετε αλλαγές που κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Βγείτε λοιπόν και αφήστε τις φωνές σας να ακουστούν. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να γράψουν γράμματα για θέματα που τους ενδιαφέρουν. σε μια διαμαρτυρία ή συνάντηση. Εάν υπάρχει ένα κοινωνικό κίνημα, όπως το Black Lives Matter, αυτό είναι σημαντικό. Μοιραστείτε αυτό το πάθος συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του ή σε συναντήσεις με τα παιδιά σας.

Γίνε φίλος

Μερικές φορές η παρουσία παιδιών μπορεί πραγματικά να βοηθήσει τους ηλικιωμένους. Ομαδικές επισκέψεις σε έναν οίκο ευγηρίας είναι μια εξαιρετική ιδέα.

ΠΗΓΗ: todaysparent


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Δέκα λόγοι ευτυχίας για γονείς με μεγαλύτερα παιδιά

Πώς να διδάξετε στα παιδιά να δείχνουν ευγνωμοσύνη

Πώς να μιλήσετε στα παιδιά για τον ρατσισμό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

DIY – Ο πιο εύκολος τρόπος για να φτιάξετε όμορφες κασετίνες (vid)

Οι χειροτεχνίες είναι ό,τι καλύτερο για να περάσετε χρόνο με τα παιδιά σας κάνοντας κάτι δημιουργικό και ταυτόχρονα πρακτικό! Εφόσον ξεκινά το σχολείο σε...

Έξυπνοι τρόποι να σταματήσετε τη συνεχή επιθυμία των παιδιών για σνακ

Η γονική καθημερινότητα μέσα σε όλες τις υποχρεώσεις έχει ακόμα μία που πολλές φορές μοιάζει με εφιάλτη και δεν είναι άλλη από τη συνεχή...

Φώτης Δούσος: Ένας πολυτάλαντος συγγραφέας

Αν κάποιος γνωρίσει τον Φώτη Δούσο ή απλά γκουγκλάρει το όνομά του και ρίξει μια ματιά σε όσα κάνει θα αντιληφθεί αμέσως ότι δεν...

Βιντεοκλήση με τον Άγιο Βασίλη στον καιρό της πανδημίας

Βιντεοκλήση με τον Άγιο Βασίλη κατά την περίοδο του lockdown - Τι ζητούν τα παιδιά - Πως τα «Ανεμοσκορπίσματα» έφεραν κοντά τον Άγιο Βασίλη...

Ο Mr. Potato γίνεται ουδέτερου φύλου

Αποχαιρετίστε τον Mr. Potato και υποδεχτείτε το Potato Head. Η Hasbro ανακοίνωσε ότι τα παιχνίδια Mr. Potato θα μετονομαστούν ως απλά Potato Head με...