Discover

Ένας μπαμπάς έγραψε δύο παιδικά βιβλία πριν φύγει από τη ζωή

Ένας γιατρός που έφυγε από τη ζωή από έναν σπάνιο όγκο στον εγκέφαλο έγραψε δύο παιδικά βιβλία για τον τρίχρονο γιο του ως ένα τελικό θλιβερό δώρο.

Ο παιδίατρος Aria Nikjooy, από το Μάντσεστερ, ήταν 27 ετών όταν διαγνώστηκε με κακοήθη όγκο στον εγκέφαλο τον Νοέμβριο του 2018. Ωστόσο, παρά την αφαίρεση του όγκου, ο καρκίνος επέστρεψε αρκετές φορές πριν εξαπλωθεί στη σπονδυλική του στήλη και τελικά φύγει από τη ζωή στις 8 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, όταν ήταν μόλις 30 ετών. Όμως ο Aria πρόλαβε και έγραψε δύο παιδικά βιβλία για να εξηγήσει στον γιό του για τους γονείς που ασθενούν και τη σημαντικότητα της οικογένειας.

γιατρός-παιδικά-βιβλία
(Image: PA REAL LIFE)

Το πρώτο βιβλίο είναι «Ο Έντι και η μαγική θεραπευτική πέτρα»,  σε μια προσπάθεια να διδάξει τον γιο του Eliyas, για τους γονείς που ασθενούν. Εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, πριν ο Aria φύγει από τη ζωή, και μάλιστα κατάφερε να του το διαβάσει  – μια γλυκόπικρη στιγμή για αυτόν και τη σύζυγό Naomi, 33 ετών.

Η Naomi είπε: «Είμαι τόσο περήφανη για τον Aria. Πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται να γράφουν βιβλία και πάντα μιλάνε γι’ αυτό, αλλά ποτέ να μην το καταφέρνουν. Ήταν στη χειρότερη κατάσταση που μπορούσε να βρισκόταν, αλλά είχε ακόμη κίνητρο να γράψει βιβλία για τον γιο μας».

Η ιστορία

«Ο Έντι και η μαγική θεραπευτική πέτρα» αφηγείται την ιστορία μιας μαγικής περιπέτειας ενός λιονταριού και ενός δεινοσαύρου και εξηγεί την έννοια της ασθένειας. Ο Aria εμπνεύστηκε την ιστορία από το γεγονός ότι ο μικρός γιος του δεν μπορούσε να τον επισκεφτεί στο νοσοκομείο, λόγω  της σοβαρότητας της ασθένειάς του,  και άρχισε να ρωτά τη μαμά του «που ήταν ο μπαμπάς του».

δεινόσαυρος-θεραπευτική-πέτρα
(Image: PA REAL LIFE)

Η σύζυγός του Naomi είπε: «Ήμασταν στην αίθουσα αναμονής για ένα από τα ραντεβού του, όταν ο Aria μου είπε ότι είχε αρχίσει να γράφει ένα βιβλίο για τον Eliyas για να του εξηγήσει για τους γονείς που ασθενούσαν και ότι ήθελε να του το διαβάσει. Θεώρησα ότι ήταν πολύ καλή ιδέα, γι ‘αυτό τον ενθάρρυνα να το κάνει. Ήξερα ότι ο Eliyas θα το λάτρευε».

Συναισθηματική στιγμή

«Ήταν πολύ συναισθηματική η στιγμή, παρακολουθώντας τον να διαβάζει το βιβλίο στον γιο μας», θυμάται η Ναόμι και συνεχίζοντας ανέφερε «στον Eliyas άρεσε πολύ και παρόλο που δεν έλεγε πολλές λέξεις σ’ εκείνη την ηλικία, του άρεσε να βρυχάται όταν το έκαναν και οι χαρακτήρες».

Ο καρκίνος επέστρεψε τον Μάρτιο του 2020, ώσπου ο Aria έφυγε από τη ζωή στις 8 Φεβρουαρίου 2021. Όμως, επιφύλασσε ακόμα μία έκπληξη για τον Eliyas. Ένα ακόμη βιβλίο με τίτλο «Ο Έντι  και το τελευταίο μυθικό πτηνό στη Γη» για τη σημαντικότητα της οικογένειας. Ο Eliyas δεν γνωρίζει ότι το βιβλίο υπάρχει και θα είναι μια τελική έκπληξη από τον μπαμπά του όταν θα κυκλοφορήσει σύντομα.

ΠΗΓΗ: manchestereveningnews


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

“Τρία ποντίκια, ένα τυρί και μυστήριο πολύ!”, της Σοφίας Πανίδου

Εννιά τρόποι αντιμετώπισης του εκφοβισμού

Διατροφή των παιδιών: Μυστικά και tips

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Τα γραφιστικά μυθιστορήματα υπολογίζονται ως «πραγματικό» διάβασμα

Τι είναι τα γραφιστικά μυθιστορήματα; Τι προσφέρουν στους αναγνώστες και ποιες οι διαφορές σε σχέση με τα κλασσικά βιβλία; Της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου Είτε έχετε έναν απρόθυμο,...

Αλλαγές στο δέρμα κατά την εγκυμοσύνη

Από ραγάδες έως ακμή, οι αλλαγές στο δέρμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πολύ συχνές, αλλά υπάρχουν φορές που σηματοδοτούν ένα μεγαλύτερο ζήτημα...

Πώς να μιλήσετε στα παιδιά για τον ρατσισμό

Το να ανοίξουμε συζητήσεις για την έννοια του ρατσισμού στα παιδιά μπορεί να μοιάζει με ναρκοπέδιο, αλλά δεν χρειάζεται.  Έχετε συζητήσει με τα παιδιά σας...

Παιδική παχυσαρκία: Ο παράδοξος ρόλος του ύψους

Η παχυσαρκία και οι δυσμενείς επιπτώσεις της στην υγεία, έχουν λάβει διαστάσεις επιδημίας. Εκτιμάται ότι το 98%-99% των περιπτώσεων παχυσαρκίας δεν οφείλεται σε κάποιο...

Γιατί το παιδί θέλει να επαναλαμβάνει την ίδια δραστηριότητα;

Γιατί το μικρό σας επαναλαμβάνει την ίδια δραστηριότητα; Ποια είναι τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει από τη διαδικασία της επανάληψης;  Διαβάσατε το ίδιο βιβλίο...